Diari La Veu del País Valencià
Jovent Plural, confederació d’organitzacions juvenils d’esquerres i ecologistes
RedactaVeu / València

Joventut Plural està conformada per les organitzacions juvenils Joves d’Esquerra Verda (Catalunya), Joves amb Iniciativa (País Valencià), Espazo Ecosocialista i Anova (Galícia), Iratzarri (Euskadi), IniciativaVerds (Balears), XCanarias, Primavera Andaluza i Red Equo Joven i Izquierda Abierta, ambdues d’àmbit estatal.

Les organitzacions juvenils han celebrat, aquest cap de setmana, la seua primera trobada en la qual han constituït Jovent Plural, un espai de debat que “no és una organització a l’ús, però pretén treballar conjuntament a favor del molt que ens uneix com a joves que defensem la renovació de l’esquerra, els valors de l’ecologia política i el dret a decidir”.

Jovent Plural es reunirà cada dos mesos i la coordinació de l’organització serà semestral i rotatòria i s’encarregarà de dinamitzar el treball conjunt de totes les entitats que formen part d’aquesta confederació de joves de l’esquerra ecologista.

L’objectiu que es plantegen les organitzacions fundacionals de Jovent Plural és “crear ponts entre la pluralitat de l’esquerra estatal i sinergies per a defensar la democràcia i una eixida social i ecològica a la crisi que mire els joves”, segons asseguren les organitzacions juvenils fundacionals en un comunicat.

Durant el cap de setmana, Jovent Plural ha aprovat resolucions en matèria de “defensa a la llibertat de les dones per a interrompre voluntàriament el seu embaràs, sobre el dret a decidir o un canvi en l’estructura fiscal de l’Estat basat en la justícia fiscal”.

També s’ha mostrat a favor aquesta confederació d’organitzacions juvenils de “un ‘Green New Deal’ que mobilitze recursos econòmics europeus per al canvi de model productiu, dels mitjans de comunicació públics i de la seua gestió democràtica i no partidista i del dret a decidir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa