La multinacional Prologis compra 70.000 metres de sòl a la Generalitat per a construir un centre logístic

La consellera de Vivenda, María José Salvador, destaca que el Consell ha venut ja 130.000 metres quadrats de sòl logístic

La multinacional Prologis ha donat aquest dijous el tir de sortida a la construcció d'un macrocentre logístic al Parc Logístic de València (PLV) Riba-roja del Túria. La companyia ubicarà a la ciutat del Camp de Túria dos edificis logístics llogables de 23.000 metres quadrats cadascun i ha anunciat que les obres s'iniciaran durant el tercer trimestre de l'any.

El terreny està situat al PLV de Riba-roja i els immobles comptaran amb una altura d'onze metres per a aconseguir un augment del volum d'emmagatzematge del 20% respecte a una nau estàndard. A més, segons ha indicat l'empresa, es farà servir il·luminació LED, fet que permetrà un estalvi del 40% del consum elèctric. Prologis ha comprat 70.000 metres quadrats de sòl a l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE).

"És un gran orgull tornar a València i començar nous desenvolupaments en aquest mercat que adquireix cada vegada més rellevància en aquest mercat", ha declarat Gustavo Cardozo, vicepresident sénior de Prologis Iberia, que ha assistit a l'acte en presència de la consellera de Vivenda i Obres Públiques, María José Salvador. La companyia compta amb un altre centre logístic a Massalavés.

Els terrenys pertanyien a la Generalitat

Salvador ha destacat l'esforç que està realitzant el Consell per a "afavorir l'arribada de xicotetes i mitjanes empreses al PLV". La decisió de Prologis d'instal·lar-se al PLV és "fruit de la colaboració entre l'administració pública i l'empresa privada", ja que es tracta d'una "empresa amb un plantejament que encaixa amb el que la conselleria ha desenvolupat al PLV".

"Quan vam accedir al govern no s'havien venut ni tan sols 10.000 metres quadrats de sòl al PLV i en el que portem de legislatura ens trobem quasi amb 130.000 metres quadrats venuts", ha indicat la consellera.

Salvador ha assegurat també que el Consell ha tret a concurs públic la venda d'uns altres 16.200 metres quadrats de sòl industrial logístic del PLV, repartits en dos parcel·les, i està treballant en un altre plec per a traure a la venda entre el 2017 i el 2018 unes altres tres parcel·les que sumaran en total 56.000 metres quadrat.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat