Diari La Veu del País Valencià
Reduir en quasi 70.000 hectàrees la protecció de la Serra d’Espadà
RedactaVeu / València

La diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha anunciat que la seua formació política presentarà una Proposició no de Llei a Les Corts Valencianes en la qual es demanarà un posicionament en contra de la reducció en prop de 70.000 hectàrees la protecció del Parc Natural de la Serra d’Espadà. “Estem davant d’un intent del Consell de convertir Espadà en un focus de negoci per a empresaris amics seus”.

Albiol recrimina a l’executiu valencià que aquesta mesura estiga emparada pels canvis aprovats sense debat parlamentari amb la Llei 5/2013, del 23 de desembre. “Aquesta és la manera d’actuar del Partit Popular, ocultar en normes com aquesta canvis importants en matèria mediambiental per a evitar discussions i debats a Les Corts Valencianes. És la política de fets consumats”.

La representant d’EUPV exigeix una rectificació immediata a la Conselleria de Medi Ambient i té la intenció de presentar una PNL que exigisca al govern la protecció del Paratge Natural de la Serra d’Espadà i fer marxa enrere a l’hora de desprotegir desenes de milers d’hectàrees amb un canvi soterrat en la Llei d’Espais Naturals. “Hem de treballar en el sentit de donar més seguretat als nostres ecosistemes, no en posar-los en perill”.

La diputada considera absolutament desproporcionada la iniciativa que vol posar en marxa el Consell de reduir en 70.000 hectàrees l’àrea de protecció del parc natural de la Serra d’Espadà, “això significa deixar en paper mullat les garanties de conservació del PORN d’aquest paratge, la Conselleria de Medi Ambient està jugant amb foc. Estem parlant que poden ser desprotegides fins a 70.000 hectàrees de les 102.000 que conformen el total”.

La parlamentària critica durament que la Serra d’Espadà puga convertir-se en un nou indret on els amics del Partit Popular, que s’han quedat sense negoci després de l’esclat de la bombolla immobiliària, ara vulguen fer diners a costa del nostre medi ambient. “El Paratge Natural de la Serra d’Espadà té un valor ecològic enorme que no pot posar-se en risc per omplir les butxaques a empresaris privats, ja que darrere d’aquest canvi en la protecció està fer un bon negoci”.

Comparteix

Icona de pantalla completa