Turisme investiga "un possible cas de discriminació" en un hotel de Vinaròs

La Fundació Catalana de Síndrome de Down denuncia que l'establiment va enviar un correu en què explicava que anul·lava la reserva "per ser els clients minusvàlids"

L'Agència Valenciana de Turisme (AVT) ha obert diligències per a esbrinar si, com denuncia la Fundació Catalana de Síndrome de Down, l'hotel Roca de Vinaròs va discriminar un grup de clients que tenia reserva per a allotjar-se durant Setmana Santa. El secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha demanat "màxima contundència sobre el cas" i ha qualificat els fets com a un "greu acte de discriminació que no ha de permetre's" al País Valencià. 

L'incident es va produir Dijous Sant, quan 8 persones amb síndrome de Down de Barcelona van acudir a l'hotel. Segons la fundació denunciant, l'establiment va "anul·lar unilateralment" la reserva que s'havia fet el 28 de febrer a través de l'agència de viatges Travelfast. L'entitat explica que l'hotel es va justificar amb un correu electrònic enviat la nit anterior on anunciava l'anul·lació de la reserva tot al·legant que els clients eren "minusvàlids". Els afectats expliquen que ni tan sols se'ls va facilitar el full de reclamacions.

L'AVT s'ha posat en contacte amb la fundació per a demanar excuses pel possible tracte discriminatori rebut pels seus membres i ha enviat un inspector per tal d'esbrinar què va succeir. Davant d'aquesta notícia, Francesc Colomer ha mostrat públicament la seua preocupació i ha lamentat l'incident que "no té res a veure amb la cultura de l'hospitalitat i amb la naturalesa d'una destinació oberta".

L'inspector ha de verificar-ne tots els extrems i, "sobre la base del seu informe, s'actuarà amb la màxima responsabilitat i es decidirà si és pertinent o no iniciar un procés sancionador", ha explicat Colomer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat