Diari La Veu del País Valencià
Sollana homenatjarà Federico Montagud i els seus companys amb una jornada de pilota valenciana
L’Ajuntament de Sollana ha organitzat una jornada de pilota valenciana per a homenatjar els il·lustres pilotaris dels anys 80. També rebrà un reconeixement especial Federico Montagud Blasco, ídol local i pilotari de rellevància en la modalitat de galotxa. Federico i els seus companys van aconseguir dominar les competicions més importants de galotxa. Concretament, van guanyar el Trofeu Corte Inglés en els anys 86, 89, 90, 93 i 94 i el Trofeu provincial l’any 87.

La jornada de pilota, organitzada per la regidoria d’Esports, amb la col·laboració del Club de Pilota de Sollana i la Federació de Pilota Valenciana, començarà a les 10.30h del matí del proper dissabte 22 d’abril amb una taula redona de luxe. En la xarrada-col·loqui que moderarà el periodista Alberto Soldado, participaran Federico de Sollana i jugadors de la seua època, com ara Paco Cabanes (Genovés); Pigat i Sopetes d’Alfarb; Federico Oliva Sala, vicepresident de la Federació de Pilota, i Vicent Vilata, de l’empresa Edicom.

Una vegada acabe la taula redona, s’inaugurarà l’exposició itinerant ‘Esport tradicional valencià i territori’ de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Diputació de València i Caixa Popular. La mostra es podrà visitar al Centre Cultural de Sollana durant unes setmanes.

L’homenatge a Federico Montagud i els seus companys de galotxa estarà emmarcat en un dinar de germanor, previ a la partida del Trofeu Corte Inglés de galotxa de l’actual edició, entre l’equip de Sollana i el de Meliana.

Amb aquesta jornada l’Ajuntament continua amb l’objectiu de consolidar la recuperació de la pilota a Sollana, després de la millora de les instal·lacions municipals de galotxa i la refundació del Club de Pilota de la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa