Diari La Veu del País Valencià
El Consell renova la línia 9 del TRAM d’Alacant amb una inversió de 70 milions

El ple del Consell ha autoritzat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per iniciar el procés de contractació de les obres que renovaran més de 12 kilòmetres del TRAM d’Alacant al seu pas entre les estacions de Calp i Teulada. L’import de la licitació inclou 16,96 milions per a aquestes obres, que tenen un termini de realització de 12 mesos, i 52,85 milions més per a la compra de sis combois nous.

Aquesta actuació forma part dels treballs de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a modernitzar una línia que disposa, actualment, de trens que fa més de 50 anys que circulen i que estan en pitjor estat que la resta de línies de FGV a Alacant.

Així, les obres suposaran la remodelació i adequació de ponts, túnels, parades i estructures, mentre que la compra del nou material mòbil, que tindrà pis baix i tracció dual, anirà acompanyada de l’adquisició de material de recanvi. Amb tot, la millora d’aquesta línia 9 del TRAM d’Alacant, que circula entre Dénia i Benidorm, era una reivindicació dels veïns de la Marina Baixa des de fa molts anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa