Diari La Veu del País Valencià
Increment de casos de discriminació en centres escolars
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV en les comarques centrals, José Luis Ábalos, ha exigit aquest matí a Fabra “que pose el seu gabinet a treballar d’una vegada per sempre i elabore i desenvolupe un Pla d’Actuació Immediata per a la defensa dels drets i les llibertats dels col·lectius LGTB “.

D’aquesta manera, ha apuntat que “la Generalitat Valenciana no pot escudar-se darrere de reglaments buits que amb l’últim informe del Síndic de Greuges es constata que no han sigut de cap utilitat, perquè segueix existint discriminació i marginació. La Consellera Catalá diu que la comunitat escolar està protegida pels plans d’igualtat desenvolupats per l’Administració, però són sens dubte ineficaços i ineficients”.

“L’atac homòfob que ha patit en els últims dies un menor en un centre públic de Gandia posa en evidència aquestes llacunes, i a més no és la primera vegada que el Síndic de Greges alerta d’açò”, ha dit Ábalos.

Per aquest motiu, el secretari provincial del PSPV, ha exigit Fabra que deixe d’amagar-se i mirar cap a un altre com si no fóra amb ell perquè “qualsevol agressió, en un centre escolar o en una via pública, és de la seua responsabilitat, per això és el president de tots els valencians, o no?”, s’ha preguntat Ábalos.

Ábalos ha insistit en la necessitat de l’actuació immediata de Fabra i l’ha instat a col·laborar amb el PSPV.

En aquest sentit, li ha recordat que des de la secretaria de LGTB de les comarques centrals s’està treballant, juntament amb la resta del partit, en l’elaboració d’una Proposició de Llei de Drets de les Persones Gais, Lesbianes, Transexuals i Bisexuals i per l’eradicació de l’homofòbia.

“En unes setmanes elevarem a les Corts aquest Projecte de Llei, i ací Fabra i el PP al complet tenen l’oportunitat de sumar-se a la defensa d’uns drets i unes llibertats que ara com ara a la Comunitat Valenciana pateixen un minvament tan important que en molts casos deriva en violència física i moral”, ha assegurat.

Per la seua banda, el PSPV va a seguir treballant per a contribuir al fet que desapareguen totes les actituds homofòbiques en les escoles i en la societat en general. “Ara podrem comprovar si el PP d’Alberto Fabra també”, ha conclòs Ábalos.

Comparteix

Icona de pantalla completa