Diari La Veu del País Valencià
Compromís qualifica d’agressió la moció del PSOE pel corredor central

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat esmenes a la moció del PSOE d’Andalusia, Castella-la Manxa, Madrid i Aragó al Senat que prioritza el corredor central ferroviari i “aposta per un corredor litoral secundari i convertit en una via morta en apostar perquè finalitze a Almeria i no a Algesires”, segons ha assegurat en un comunicat que qualifica aquesta proposta d'”agressió als valencians”.

Mulet ha demanat als senadors socialistes valencians, murcians i catalans que donen suport a la seua esmena i deixen de ser “hostatges de la cúpula rància del PSOE andalús, que de nou actua amb miopia, egoisme i menyspreu cap als valencians.

La moció socialista es votarà el dimecres 26 d’abril i a parer del senador “la menció secundària al corredor litoral és una declaració de guerra, ja que si finalitza a Almeria es converteix en un carreró sense eixida, condemnat a ser sempre secundari. “Estem parlant d’economia i no de preferències territorials”, ha destacat.

En una de les esmenes presentades per Mulet es demana instar el govern espanyol a impulsar “com a prioritària la branca litoral del Corredor Mediterrani i, amb posterioritat, la interior”. En la segona, el senador incideix que “en cap cas és admissible” que a la proposta dels senadors del PSOE diga “el ramal litoral del corredor transeuropeu mediterrani entre la frontera francesa i Almeria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa