Diari La Veu del País Valencià
El 90% dels valencians avala el Decret de Plurilingüisme de Marzà

El Decret de Plurilingüisme elaborat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha centrat bona part del debat polític del darrer semestre. La presumpta “immersió lingüística encoberta”, que per al PP i Ciutadans suposa aquest model elaborat pel departament que dirigeix Vicent Marzà, sembla no haver trobat en la ciutadania el rebuig que auguraven els dos partits de dreta.

Segons el sondeig elaborat pel Bloc i que aquest dimarts la formació ha facilitat als seus càrrecs públics, el 89,8% dels enquestats diuen estar prou o totalment d’acord amb l’afirmació que “el sistema educatiu ha de garantir que els alumnes acaben la seua educació dominant el castellà, el valencià i l’anglés”.

Font: Bloc

Les xifres que revela l’enquesta, a la qual ha tingut accés Diari La Veu, representen un suport majoritari de l’electoral dels diferents partits a la política educativa en matèria lingüística impulsada per la Generalitat Valenciana. Així, els votants de tots els partits, inclosos els del PP i Ciutadans, estan d’acord en més del 80% dels casos amb el propòsit que els alumnes acaben la seua etapa escolar dominant almenys el castellà, el valencià i l’anglés.

L’estudi, encarregat pel Bloc i elaborat per la filial valenciana de l’empresa GfK per mitjà d’una enquesta amb una mostra de 1.255 persones i un marge d’error de +/-2,77%, pregunta també per qüestions com la discriminació del govern espanyol i quins són el partits que millor defensen els interessos dels valencians

Comparteix

Icona de pantalla completa