Diari La Veu del País Valencià
Marí: Rivera es va prendre una sobredosi de Cola Cao quan va demanar la renúncia dels qui tenim sanes discrepàncies

El fins a hui portaveu de Ciutadans (Cs) a les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha carregat molt fort (escolta’n l’àudio ací) contra el president del seu partit, Albert Rivera, i contra els diputats del grup al parlament que no han acudit a l’acte en defensa d’unes millors inversions de l’Estat.

Marí ha criticat directament Rivera per excloent: “L’altre dia vaig escoltar el meu president demanar que se’n vagen els qui no hi estan d’acord. Amb tot el respecte, es va prendre una sobredosi de Cola Cao eixe dia. A mi no se m’acut dir a qui té sanes discrepàncies que se’n vaja. Si eixa és la nova política, que vinga Déu i que ho jutge”, ha explicat el fins a hui síndic.

“Hi ha gent que haurà d’explicar per què no estan ací. Uns companys que van signar i van aplaudir uns manifests i que hui no hi han vingut.”, ha afirmat Marí, just abans de demanar explicacions sobre el fet que Ciutadans continue donant suport Mariano Rajoy.

“Per què encara continuem agafats de la mà amb un home que va dir a Luis Bárcenas: ‘Luis, sigues fort’? Eixe home és el president del govern”, s’ha queixat Marí, qui ha defensat que ni ell ni l’anterior síndica de Cs i ara eurodiputada, Carolina Punset, no s’han desviat ni un mil·límetre del programa amb què es van presentar a les eleccions de maig del 2015.

Moment oportú

La seua successora com a portaveu del grup parlamentari, María del Carmen García, no ha volgut fer cap valoració sobre les paraules de Marí. La diputada ha assegurat que no havia tingut l’oportunitat d’escoltar-les i que, en tot cas, formen part de les opinions personals del seu company de partit. García també ha explicat que el canvi en el càrrec es formalitzarà en la reunió prèvia al ple de les Corts i ha desvinculat la destitució de Marí a la seua assistència a l’acte en contra dels Presupostos Generals de l’Estat (PGE). “La direcció del partit ha cregut que era el moment oportú. Els temps vénen determinats per l’executiva. Jo no puc més que agrair la confiança que han dipositat en mi”, ha expressat.

La parlamentària ha assegurat que el seu grup continua donant suport al document signat per tots els partits amb representació a les Corts a favor d’una millora de les inversions territorials al País Valencià. Això no obstant, ha emfasitzat que ara cal treballar al Congrés amb la introducció d’esmenes i no amb actes “partidistes i nacionalistes com el de hui, que no venien al cas”. “Si no hem assistit a eixa convocatòria és perquè no volíem desvirtuar l’acte institucional del Dia de les Corts”, ha explicat, tot assenyalant que desconeix si la direcció actuarà contra Marí i els diputats que sí que han participat en la trobada.

Comparteix

Icona de pantalla completa