Diari La Veu del País Valencià
Una avaluadora diu que Cyes no va acreditar l’experiència que després constava en l’expedient
Europa Press / València

Baixauli s’ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració en qualitat de testimoni en el judici en el qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat a la Fundació Cyes en 2008.

Baixauli, exdona de Luís Fernando Castel -avaluador de projectes de la Conselleria-, ha relatat que aquest li va sol·licitar que fera unes “notes” sobre “alguna qüestió que li havien plantejat” entorn de la Fundació Cyes: “Em va dir que les fera jo perquè tenia coneixements jurídics, i quan calia redactar alguna cosa més important, ho feia jo”.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que suposa que li va sol·licitar aquesta tasca “per telèfon”, i ha indicat que quan la va fer, no disposava de cap documentació ni fitxes de la Fundació, tan sols comptava amb les bases de la convocatòria de les ajudes a les quals anava a optar. “En aquell moment jo no sé l’experiència que tenia l’empresa”, ha dit.

Amb açò, va realitzar un escrit i li’l va remetre a Castel. Seguidament, aquest li’l va retornar i li’l “va corregir” afegint l’experiència prèvia de la Fundació, amb un paràgraf en el qual es feia al·lusió a convenis amb la Universitat de Nicaragua i de Perú. Amb aquesta nova informació, va modificar el seu text “una mica” i va arribar a una “conclusió”, amb la qual va fer el seu informe definitiu i ho va remetre, ha dit.

No obstant açò, aquest informe no coincideix amb l’informe definitiu que constava en la Conselleria de Solidaritat, en el qual sí que constava que la capacitat de la Fundació estaria acreditada. En ser preguntada per aquest extrem, ha assenyalat que “és just el contrari que jo explicava en les notes”. Interpel·lada per qui va incloure aquesta informació, ha asseverat que ho desconeix.

Comparteix

Icona de pantalla completa