Diari La Veu del País Valencià
Sona la Dipu aposta per la feminització del programa

Sona la Dipu ha presentat les novetats per a l’edició d’enguany amb l’objectiu de consolidar-se com un programa global per a donar a conèixer, promoure i donar suport a artistes i grups nous valencians dins del panorama musical. “No volem que estiga circumscrit sols a un concurs i a una determinada època. La nostra ambició és aconseguir la continuïtat”, ha explicat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

Per la seua banda, la diputada de juventut, esports i igualat ha sigut l’encarregada de presentar les novetats del 2017, que passen per comptar amb un jurat professional de qualitat i, sobretot, paritari. “Era una de les principals mancances que havíem trobat i que ara tractem de subsanar”, ha indicat García. El portaveu del jurat, Eduardo Guillot, ha insistit que s’han atés els suggeriments del sector per a incorporar-hi també músics en el jurat. El periodista i crític musical junt al director de comunicació d’Espai Rambleta i del Deleste Festival, Quique Medina; Mai Ibáñez, cantant de Badlands, grup guanyador del Sona la Dipu 2015; Vicente Fabuel, propietari de la botiga de discs Oldies; Ana Díez, de la plataforma musical Hits with Tits; i Anaïs López, de produccions Baltimore com a suplent seran els membres del jurat d’enguany.

La diputada també ha explicat que, en aquesta edició, s’ha fet un esforç per a posar-se al dia amb les noves tecnologies. “Ja tenim una pàgina web més dinàmica, a través de la qual el públic i els participants tindran tota la informació”, ha indicat.

Segons han explicat els organitzadors, fins a hui –el termini conclou demà– s’han inscrit al voltant de 60 grups, però la previsió és arribar al centenar, de manera que s’igualaria la xifra de l’any passat. El pressupost augmenta en 50.000 euros respecte de 2016 i seran 850.000 els que es destinaran a patrocinar els 85 concerts que hi ha programats. “Amb l’anterior direcció sols es programaven set concerts i es destinaven 600.000 euros. La diferència és més que notable”, ha subratllat la diputada García.

Festivals confirmats

A més, García ha detallat la llista de festivals a què tindran accés els nous grups. Fuzzville (Benidorm), Viña Rock (Villarrobledo), Vesos (València), WAM (Múrcia), Días de Campo (Montanejos), Sevilla Interestelar (Sevilla), Get Mad (Madrid), Primavera Sound (Barcelona), Les Arts (València), Cabo de plata (Barbate), Low Festival (Benidorm), Arenal Sound (Borriana), Rototom (Benicàssim) i Granada Sound (Granada) són els noms dels certamens pels quals passaran els músics valencians. “L’entrada en el món musical es produeix realment actuant davant de milers de persones i això és que volem fomentar seguint l’estratègia de l’any passat”, ha dit el responsable de Sona la Diputa, Quique Borrás.

A més, escara està obert el termini perquè els ajuntaments de la demarcació de València sol·liciten l’actuacio dels artistes durant les festes o activitats destinades als joves.

Comparteix

Icona de pantalla completa