Diari La Veu del País Valencià
Ximo Aguar, Marisol Hernández i i Ferran Belda, Premis Periodístics
RedactaVeu / València.

Ximo Aguar, Marisol Hernández i Ferran Belda són els guanyadors, en les diferents categories, de la cinquena edició dels Premis Periodístics País Valencià, organitzats per Grup Ribera Salut i sindicat CSI-F i patrocinats per Uniteco. La votació secreta realitzada pel jurat, compost exclusivament per professionals de la informació, ha propiciat aqueix veredicte aquest matí. La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el 26 de febrer al saló Albereda Palace de València.

Ximo Aguar, Periodista Revelació 2013, és llicenciat en Periodisme per la Universitat Cardenal Herrera-CEU. S’ocupa de l’àrea de Política del diari digital www.valenciaplaza.com des de fa tres anys. Va començar com a becari en Las Provincias, en la secció de Política-Opinió, on després va ser contractat. Posteriorment va passar pel Micalet i va exercir de redactor de Política dos anys en el diari València-hui. Després d’aquesta etapa es va incorporar al gabinet de premsa del sindicat CSI-F, va crear la pàgina d’opinió www.periodistasvalencianos.es i va ser soci fundador de l’Associació Professional de Periodistes Valencians.

Marisol Hernández, Periodista de l’Any 2013, ha desenvolupat el gruix de la seua carrera professional en el periòdic El Mundo, sempre en informació política. Cap de secció en la delegació valenciana, en l’actualitat treballa a Madrid com a corresponsal del periòdic al Congrés dels Diputats. En els últims quatre anys s’havia centrat en el cas Gürtel i, en concret, en 2013 en el contracte del Papa en RTVV i en les irregularitats detectades al Palau de les Arts. Ha seguit l’actualitat de tots els partits valencians des que l’any 2000 va començar en el diari Las Províncias. Any i mig després va aterrar en El Mundo, on s’ha consolidat.

Ferran Belda, Premi Trajectòria Professional, va exercir fins octubre de 2013 com a director del diari Levante-EMV. Va començar la seua carrera professional en RNE, d’on va passar a Las Províncias després de col·laborar en València Setmanal, gaceta Ilustrada i Qué i Dónde. Es va incorporar a la plantilla de Levante-EMV en 1983. Ha sigut redactor cap, sotsdirector i director del rotatiu entre 1987 i 1998 i des de 2009 a 2013, data en què va abandonar l’empresa després d’haver sigut sotsdirector general i director general de continguts d’Editorial Premsa Ibèrica de València, Catalunya i Illes Balears.

Comparteix

Icona de pantalla completa