Diari La Veu del País Valencià
Tempesta a Brussel·les per la reunió d’Agramunt amb Al-Assad

Tots els grups parlamentaris europeus van demanar aquest dilluns la dimissió del senador valencià del PP Pedro Agramunt a causa d’una reunió que va tindre amb el president sirià Baixar Al-Assad. El senador popular va visitar Síria a finals de març, convidat per diputats russos, amb el diputat del Partit Demòcrata Jordi Xuclà i un parlamentari belga.

“Aquesta visita va ser un error i ho reconec després d’haver vist les conseqüències”, va manifestar Agramunt, a Estrasburg, a la reunió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, de la qual és president. El senador va justificar la visita perquè volia “ajudar a trobar solucions a la guerra” que pateix el país, segons recull El Confidencial.

La disculpa d’Agramunt no va evitar que tots els partits reclamaren el cessament del senador. Un membre de l’assemblea li va recriminar que s’haguera reunit “amb algú que ha gasejat el seu poble”. Agramunt va assegurar que havia informat el govern espanyol de la visita, però ni el Ministeri d’Afers Estrangers ni el Senat coneixien el viatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa