Diari La Veu del País Valencià
‘Eleccions anticipades perquè el 20% dels diputats del PP estan imputats’
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha insistit que les primàries en el PSPV “tenen una primera exigència, que es convoquen les eleccions autonòmiques al costat de les europees” al mateix temps que ha remarcat que “és un procés obert a tota la ciutadania” en el qual, ha puntualitzat, “tots els militants socialistes d’alguna manera hem cedit una part de la nostra capacitat de decisió en favor del conjunt del poble progressista del País Valencià”.

En aquests termes s’ha expressat el dirigent socialista i candidat a les primàries del PSPV a preguntes dels periodistes en la roda de premsa que ha ofert a Alacant. Així, ha manifestat que “aquest és un debat que cal emmarcar en la necessitat que hi haja un canvi al País Valencià, que hi haja una alternativa sòlida i potent, un partit troncal per canviar aquest país que necessita transformar-se”.

Per açò, ha traslladat “paraules d’alè a tots per a fer entre tots de les primàries un gran procés de renovació de la política del País Valencià i sobretot d’alçar una alternativa perquè hi haja un canvi polític, que és el que necessiten els valencians i valencianes”.

En aquesta línia, ha recordat que el nostre País té “un 30% d’atur, un 30% d’exclusió social i un 30% de deute. Ens han deixat sense caixes d’estalvi i una situació general de desgovern, del govern del caos”. Sobre aquest tema, s’ha referit a les diferències entre els dirigents del PPCV i del Consell, com ha ocorregut a Alacant amb la consellera Bonig i l’alcaldessa en el tema del transport metropolità.

A més, ha insistit que “en qualsevol país europeu amb el 20% de diputats imputats en el partit majoritari es convocarien eleccions”. En aquest sentit, ha apuntat que “les primàries socialistes tenen una primera exigència, que es convoquen les eleccions autonòmiques al costat de les europees”.

Corts Valencianes

Sobre l’activitat a Les Corts Valencianes, el secretari general ha sostingut que “passaran a la història perquè són les que menys es reuneixen i no donen cobertura a les necessitats d’un País des del punt de vista democràtic”. “És la devaluació constant de l’autogovern valencià, es va tancar Canal 9, es van liquidar les caixes i pel que sembla ara volen liquidar el parlament”, ha advertit.

Quant al president de la institució, Juan Cotino, ha manifestat que “tenim un president de parlament que és l’únic a temps parcial, que cobra més de 60.000 euros però te un temps per a dedicar-se a conrear caqui”. D’aquesta manera, ha considerat que amb açò “denota quina és la credibilitat que li atorga el Govern valencià del PP al parlament”. Per açò, ha tornat a reivindicar que es reòbriga de manera urgent i ha recordat que el PSPV ha proposat, sense èxit, fins a 10 punts perquè es reunisca la Diputació Permanent, que sí està reunida hui al Congrés. “No és tolerable que en el mes de gener estiga tancat”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa