Diari La Veu del País Valencià
Tele Elda critica les ajudes al valencià que va rebre el 2015

Als presentadors del programa Elda en Fiestas no els ha agradat que les ajudes al foment del valencià de la Generalitat Valenciana no arriben als llibrets de festes de Moros i Cristians de la localitat del Vinalopó Mitjà. Com ells mateixos expliquen al programa, les publicacions festeres d’Elda no reben aquesta mena d’ajudes perquè estan escrites en castellà.

En un valencià macarrònic i expressament incorrecte, els presentadors critiquen que els diners dedicats al foment del valencià tampoc no arriben a les festes de Sax i Petrer, i això que en aquesta darrera ciutat “els llibrets estan escrits en valencià i castellà”. Durant els tres minuts que dura la introducció d’Elda en Fiestas –tota en clau humorística–, hi ha temps per a fer una paròdia de l’Himne del País Valencià, que converteixen en “la nova sintonia del programa”.

Tele Elda va rebre 13.563, 35 euros de l’Ordre 22/2015 de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport al foment del valencià de 16 de novembre, resoltes el 15 de desembre. La televisió no ha renovat la subvenció del 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa