Diari La Veu del País Valencià
El Llevant ascendeix a Primera Divisió

El Llevant és, matemàticament, nou equip de Primera Divisió. A falta de sis jornades per a la conclusió de la lliga, l’equip valencià ha certificat el seu ascens matemàtic en aconseguir la victòria davant el Real Oviedo al Ciutat de València per 1-0 amb gol del central Sergio Postigo, que s’ha convertit en l’heroi de l’ascens. El conjunt de Juan Ramón López Muñiz assoleix l’objectiu de tornar a la màxima categoria, després d’una temporada de récord en què ha sigut molt superior a la resta d’equips, especialment, en la primera part del campionat.

>

La festa ha començat ja pel matí amb una rebuda espectacular als jugadors i una paella de germanor de més de 500 persones. L’afició ha envoltat els jugadors llevantinistes durant tot el dia per un ascens anunciat. Els integrants del conjunt valencià aniran a la font de Les Quatre Estacions a celebrar l’ascens amb la seua afició, encara que la festa ja ha començat a l’estadi llevantinista quan s’ha certificat la victòria. El Llevant jugarà la seua dotzena campanya a la màxima categoria del futbol espanyol i ho farà després de descendir el curs passat. Tanmateix, la bona planificació realitzada per Tito i Carmelo –encarregats de la parcel·la de contractació de jugadors– ha format un conjunt i un vestidor molt competent que ha aconseguit pujar a Primera gràcies també a la direcció de Muñiz, qui s’ha destapat com un tècnic molt valuós.

Invasió de camp al final del partit / DIARI LA VEU.

El Llevant avantatja en 22 punts el Tenerife, tercer classificat i primer que no ascendeix directament a Primera a falta de sis jornades i 18 punts en joc. Per la seua banda, encara haurà de lluitar per a guanyar la Lliga amb el Girona, que està a 15 punts i un partit menys que els valencians. No obstant això, pareix poc probable, donada la trajectòria del conjunt valencià durant la temporada, que se li escape la primera posició del campionat, on ha estat durant pràcticament tota la temporada.

Objectiu: Millor conjunt en la història de Segona Divisió

El Llevant, gràcies a la victòria aconseguida hui davant el Real Oviedo, suma 77 punts. A falta de la disputa de sis jornades, podria assolir els 95 punts si aconseguira un ple de victòries o si solament es deixara pel camí un màxim de tres punts. Si fóra així, superaria els 91 que va realitzar el Deportivo de la Corunya la temporada 2011-2012.

A més, els d’Orriols ja han superat el rècord de victòries en els seus darrers ascensos a Primera. Amb la de hui, duen 23 victòries. A la temporada 2003-2004 en van aconseguir 22; a la 2005-2006, 20, i a la 2009-2010, 19. En aquestes, l’equip també va ascendir de categoria.

Així mateix, el Llevant compta amb el màxim golejador de la categoria, Roger Martí, que ha marcat 21 gols fins al moment i també amb el porter que menys gols ha encaixat, Raúl Fernández, amb 21 gols i un coeficient de 0,70 gols per partit.

Roger és el màxim golejador del Llevant, amb 21 gols aquesta temporada. / LLEVANT UE

Comparteix

Icona de pantalla completa