Diari La Veu del País Valencià
À. comença a gravar a l’espera d’engegar les emissions

El 29 de novembre del 2013, amb el tancament de Radiotelevisió Valenciana, la ciutadania va quedar òrfena d’un arxiu audiovisual públic que guarde el testimoni de la seua realitat. Per a evitar que aquest “pou negre” continue fent-se més fondo, la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha fet el primer pas a l’espera de posar en marxa les emissions.

Per aquest motiu, ahir la productora Info Televisió va gravar els actes del Dia de les Corts. “Considerem necessari que les coses més importants que estan passant queden enregistrades. És per això que hem començat amb la celebració de la jornada del 25 d’abril a la cambra”, explica la directora de la CVMC, Empar Marco, al Diari La Veu.

El responsable de la productora, Juli Esteve, subratlla que es tracta d’un treball previ, sense cap tipus d’elaboració posterior, perquè quan comencen les emissions hi haja documentació amb què poder il·lustrar les notícies. “Els mesos anteriors a l’estrena de Canal 9 també es van gravar coses. L’objectiu és crear arxiu i patrimoni perquè si no el forat immens que s’ha construït des del tancament dels mitjans públics continuarà engrandint-se. Cal unir tot el que es grave a partir d’ara al patrimoni dels valencians per la via de la nova televisió”, indica el periodista.

La contractació de la productora d’Esteve es va fer la setmana passada seguint els mecanismes que estableix la legalitat. En ser un contracte menor, no va necessitar de cap licitació pública. El pròxim acte que Info TV té previst cobrir per a nodrir l’arxiu de la CVMC serà el del pròxim dissabte 29 d’abril a la Fira del Llibre. “Anirem treballant sobre les coses que destaquen per sobre en el panorama informatiu”, indica Juli Esteve.

Comparteix

Icona de pantalla completa