Diari La Veu del País Valencià
Detingut a Teulada un egipci dedicat a facilitar el retorn de terroristes de l’Isis al seu país d’origen
Europa Press
Agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional han detingut a Teulada (la Marina Alta) un home de 46 anys i de nacionalitat egípcia dedicat a difondre continguts gihadistes i a facilitar el retorn de terroristes de l’Isis que havien decidit abandonar Síria i l’Iraq als seus països d’origen.
Segons ha informat Interior, aquest home està acusat de pertànyer a l’organització terrorista Isis, d’enaltiment del terrorisme i d’adoctrinament de l’ideari salafista-gihadista.
A més a més, els proveïa de llocs de trànsit i refugi, fonamentalment a Espanya, i els ajudava a aconseguit la documentació necessària per a obtindre recursos econòmics.
Interior ha recalcat que la tornada de terroristes des de zones de conflicte a territori europeu constitueix una de les principals amenaces tant per a la seguretat nacional com per a la de l’entorn europeu.

La tornada de terroristes des de zones de conflicte a territori europeu constitueix una de les principals amenaces

En aquest cas, els investigadors havien comprovat que aquest individu s’havia compromés recentment a portar una família des de Síria, on un dels seus membres hauria mort combatent entre les files de l’Isis.

La intenció del detingut era garantir-los el desplaçament des de la zona de conflicte a la frontera turca i, posteriorment gestionar la documentació falsa de trànsit necessària des de Turquia a Espanya. Les persones a les quals pretenia ajudar tenen actualment en vigor diferents ordres internacionals de detenció (OID) per la seua integració en l’Isis.
A més, va pretendre obtenir de manera fraudulenta cartes d’invitació per a dues persones amb antecedents policials per la seua connexió amb l’organització terrorista amb l’objectiu de facilitar-los l’entrada des d’Egipte a Espanya.
A més a més, el detingut aprofitava la seua “posició privilegiada” dins de la comunitat islàmica de la província d’Alacant per a difondre continguts que enaltien els atemptats comesos per l’Isis i menysprear de forma cruel les seues víctimes.
Per a açò utilitzava les xarxes socials com a instrument, des d’on generava un relat d’odi amb la publicació de vídeos en els quals líders terroristes instaven a fer la gihad violenta com a mètode d’adoctrinament als seus seguidors.

Comparteix

Icona de pantalla completa