Diari La Veu del País Valencià
El PSOE retira la moció al Senat pel Corredor Centralr

La moció de defensa del Corredor Central entre Algesires i la frontera francesa presentada pels senadors socialistes d’Andalusia, Castella-la Manxa, Madrid i Aragó i que s’havia de debatre hui a la cambra alta de les Corts Espanyoles ha decaigut després que el grup socialista haja decidit retirar-la. La iniciativa posava seriosament en dubte la prioritat del Corredor Mediterrani per al transport de mercaderies defensada per la Generalitat. A més, la via fèrria descrita al document només arribava a Almeria i no a Algesires. La contradicció va planar durant la visita que la presidenta andalusa, Susana Díaz, va fer al País Valencià el passat cap de setmana.

Díaz va defensar divendres a Xàtiva la viabilitat de la construcció simultània dels dos corredors. Davant les crítiques rebudes per una posició que contrasta amb la del seu company de partit i aliat orgànic al PSOE, Ximo Puig, Díaz va afegir dissabte a Elx que el Corredor Mediterrani és una prioritat i que si no hi ha diners per a accelerar-ne les obres és “perquè Rajoy dedica els diners públics a pagar els capricis dels amics d’Aznar“, en referència al rescat de les autopistes radials de Madrid.

El senador de Compromís, Carles Mulet, va presentar dos mocions contra la iniciativa dels socialistes andalusos, manxecs, madrilenys i aragonesos. En una d’elles la desqualificava per ser “una agressió contra els valencians” i perquè converteix el Corredor Mediterrani en “una via morta que finalitza a Almeria i no a Algesires”.

El PSPV ha pressionat perquè la moció, que havia produït un gran malestar a dins del Consell, no s’aprovara.

Comparteix

Icona de pantalla completa