L'Airef adverteix que la Generalitat incomplirà l'objectiu de dèficit

L'organisme proposa aprofitar el superàvit dels ajuntament per a permetre que l'Estat espanyol gaste més
/ València
26 abril 2017 01:00h
Airef veu "prudent i factible" l\'estimació de creixement de l\'economia espanyola que pronostica el govern central.

El president de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), José Luis Escrivá, adverteix que l'administració valenciana incomplirà l'objectiu de dèficit previst per a aquest any, per la qual cosa ha recomanat que la Generalitat ajuste el pressupost per a compensar els riscos en els gastos i en els ingressos.

L'organisme, creat el 2013 a instàncies de la Unió Europea per a vigilar els comptes públics, avança que l'Estat pot complir l'objectiu del dèficit per a enguany, del 3,1% del producte interior brut. Ara bé, a parer de l'Airef, incompliran l'objectiu Cantàbria, Extremadura, Navarra i Múrcia, a més de l'administració valenciana.

Escrivá ha fet aquest advertiment a la comissió de pressupostos del Congrés, en què ha presentat l'informe de l'Airef sobre els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016. A parer d'Escrivá, l'estimació de creixement de l'economia espanyola del 2,5% que preveu el govern de l'Estat és "prudent i factible".

Compensar el dèficit de l'Estat amb el superàvit dels ajuntaments

El president de l'Airef ha suggerit que es compense part del dèficit de l'administració de l'Estat amb el superàvit dels ajuntaments. "La probable desviació de l'administració central pot compensar-se amb el superàvit que registren les corporacions locals", ha proposat.

next