Diari La Veu del País Valencià
Puig demana a Fabra que revertisca la sanitat privatitzada al País Valencià
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que “la lliçó de Madrid és que Fabra ha de començar a revertir al sistema públic de sanitat el que ha privatitzat” al País Valencià i que, en alguns casos com la zona de la Marina, ha puntualitzat, “ho està exigint la immensa majoria de la població, inclosos els ajuntaments del PP”. En aquests termes s’ha expressat Puig, a preguntes dels periodistes després d’una reunió amb la direcció d’UGT-PV, sobre el fallo judicial del Tribunal Superior de Madrid que ha tombat els plans de privatització de la sanitat pública del Govern del PP en aqueixa comunitat.

Sobre “el fre” que han posat els tribunals a la privatització de la Sanitat a la Comunitat de Madrid, ha sostingut que ací “el PP hauria de començar ja un procés ordenat de reversió, que no fa falta que esperen a quan arribe el PSPV al Govern”; “i per descomptat -ha insistit- que en qualsevol cas no se’ls ocórrega ampliar el procés de privatització iniciat al nostre País”. Sobre aquest tema, ha recordat que la comunitat amb major privatització en la sanitat pública de l’Estat espanyol és la nostra autonomia i que “les úniques dades objectives amb que es compta, les de la Sindicatura de Comptes, com en el cas de les ressonàncies, es veu que és manifestament més ineficient”. Així, ha sostingut, “costa més diners als valencians tenir la sanitat privada que si fora pública”.

D’altra banda, ha insistit que el Consell ha d’explicar a Les Corts “com s’ha gestionat tot aquest procés de privatització” perquè totes les dades que es donen “en cap cas estan contrastades”, com que La Ribera està funcionant d’una manera més eficient però “la realitat és que mai s’han ensenyat o verificat les dades”. Per açò ha reclamat “la necessària avaluació” al mateix temps que ha remarcat que per al PSPV “la sanitat no és un negoci, que pot haver-hi sanitat privada i que ha d’haver-hi una sanitat pública de qualitat i universal”, alguna cosa que, ha insistit, “la Justícia de Madrid ha certificat”.

Reunió amb el sindicat UGT-PV

Puig i altres membres de l’executiva socialista s’han reunit amb la direcció d’UGT-PV encapçalada pel secretari general d’UGT, Conrado Herández, en la seu del sindicat per analitzar la situació de l’ocupació al País Valencià.

Puig també ha anunciat que el PSPV ha convidat a la UGT a “una gran convenció” sobre ocupació que el PSPV realitzarà en els pròxims mesos perquè, segons ha insistit, és “el problema fonamental”. En aquest sentit, les direccions d’UGT i del PSPV han compartit alguns casos que afecten algunes empreses com és el cas de Coca-cola o del camp de la seguretat. Per a Puig, totes aquestes situacions “deriven de la reforma laboral, que ha sigut un gran fracàs per als treballadors i un èxit per als qui poden acomiadar amb facilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa