Diari La Veu del País Valencià
Els taxis col·lapsen les grans ciutats reclamant inspeccions a Cabify

Els taxistes han fet vaga aquest dimecres a les principals vies de València, Alacant i Castelló en protesta per la “competència deslleial” dels conductors de vehicles de lloguer amb conductor. Els col·lectius del sector, que s’han manifestat per les principals vies de les tres ciutats, defensen que el Consell deixe d’atorgar llicències “massives” de VTC (Vehicle de Transport amb Conductor), la majoria de les quals operen mitjançant l’aplicació Cabify.

“Si el govern no pren mesures serioses, el sector del transport es tornarà molt precari i qui pagarà els plats trencats serà el ciutadà”, ha assegurat Fernando Molino, president de la Federació Sindical del Taxi, que agrupa principalment conductors autònoms.

La vaga ha estat seguida per un 90% dels taxistes valencians, segons els convocants. A la ciutat de València, algunes vies s’han col·lapsat per la protesta, organitzada per l’Associació Gremial del Taxi, Confederació d’Autònoms del Taxi, Unió d’Associacions de Taxis de la Comunitat Valenciana, Associació Empresarial d’Autotaxis, USO-CV i Élite Taxi Valencia.

La protesta ha causat retencions al centre de València. Foto: Sixto Ferrero

Demanen apujar l’IVA a les VTC

Els taxistes han presentat un escrit a la delegació del govern espanyol i a la Conselleria d’Habitatge (de la qual depén la regulació del transport) en què demanen “més control” als VTC i que es respecte la ràtio establida per llei d’un vehicle d’aquestes característiques per cada 30 taxis. En l’actualitat, al territori valencià, hi ha una llicència VTC per cada 22 taxis.

Una altra de les peticions del sector és l’apujada de l’IVA fins al 21% per als conductors amb llicència VTC, ja que ofereixen un “servici d’alta gamma”. A hores d’ara, els VTC paguen un 10% d’IVA, com els taxis.

Comparteix

Icona de pantalla completa