Diari La Veu del País Valencià
El sistema de recollida de roba usada d’Alcoi gestiona 108.766 quilos en 2013
Redactaveu / Alcoi.

El sistema de recollida de roba usada i residus tèxtils a Alcoi ha gestionat durant l’any 2013 un total de 108.766 quilos. Aquestes dades suposen un important increment respecte als anys anteriors, ja que en 2011 van ser arreplegats un total de 64.769 quilos i en 2010 van ser 99.640 quilos. Segons les dades presentades per la Regidoria de Medi Ambient, durant l’any 2013, els mesos que més roba s’ha arreplegat han estat els de novembre i desembre amb 21.170 quilos i setembre i octubre amb 20.150 quilos.

Aquest es tracta d’un servei gestionat per Cáritas a través de la seua entitat d’inserció sociolaboral Fem Persones, i que ha suposat la creació de tres llocs de treball per a persones amb difícil inserció laboral per pertànyer a col·lectius desafavorits i que s’encarreguen de l’arreplegada i tractament de la roba. Aquestos llocs de treball se sumen als tres que ja té l’entitat adscrits al projecte.

A més, segons indica el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “amb aquest servei hem aconseguit garantir que el tèxtil arreplegat passe per un procés integral de selecció i tractament. És a dir, que s’encarreguen de sotmetre’l a un procés de classificació en el qual els resultats de tèxtil reutilitzat i reciclat siguen els màxims possibles”.

És necessari indicar que la renovació del servei es va posar en marxa a finals del 2012 i que aquesta iniciativa es va emmarcar, a més, en les conclusions del grup de treball de Residus del Consell de Participació de Medi Ambient, que van acordar la necessitat de posar en marxa accions per a la renovació dels contenidors de residus tèxtils, així com del foment de la valorització, reutilització i reciclatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa