Diari La Veu del País Valencià
Tardà i Arrufat asseguren, a Torrent, que hi haurà referèndum a Catalunya al setembre

El 310é aniversari de la Batalla d’Almansa ha estat l’excusa suficient perquè l’Àgora Oberta de Torrent de l’Horta s’interessara per la realitat que es viu a Catalunya, però explicada des de les persones que en saben i que la viuen en primera persona en punts estratègics de la política.

És així com els diputats Joan Tardà, d’Esquerra Republicana de Catalunya, i Quim Arrufat, parlamentari de la CUP, van assegurar, en el decurs d’una xarrada desenvolupada a aquesta localitat de l’Horta, celebrada ahir, que el referèndum per a tirar endavant amb la independència tindrà lloc el setembre proper.

Tant l’un com l’altre van assegurar que “mai s’han tingut les possibilitats que ara es tenen per a poder obrir les urnes la segona quinzena del mes de setembre”. També van afegir que “hi ha més gent que vol fer ús del dret de votar que no aquella que mostra i demostra que no ho faran o que posaran pals a les rodes”.

El representant d’Esquerra Republicana de Catalunya i el de la CUP preveuen i valoren la fermesa demostrada pel president Puigdemont, la lligança dels qui tiren endavant amb el procés i l’esforç titànic per a véncer els corrents de l’oligarquia catalana, posicionada diametralment oposada.

Els dos ponents van manifestar, a Torrent, que Catalunya es troba embarcada dins d’una revolució democràtica que acabarà necessàriament amb “un referèndum legal que penjarà d’una llei legal d’un parlament legal i legítim nascut d’unes eleccions legals”.

Per al parlamentari Quim Arrufat, “ara és possible fer un canvi estructural perquè la gent s’ha adonat que, qui estem pagant la festa, som els de sempre. La gent sap que el tauler de joc institucional és un tauler trucat perquè sempre guanyen els mateixos i acaben pagant els plats trencats els de sempre: les classes populars”.

Els dos representants de les dues de les forces parlamentàries catalanes independentistes van coincidir a apuntar que hi ha, si més no, més de 2 milions de persones disposades a desobeir l’Estat espanyol tot i les dificultats. Amb una extrapolació de les xifres obtingudes a les darreres eleccions, “s’hi veu possible tirar endavant”.

Tardà va assegurar que, “en breu, s’ha de proclamar la república del País Valencià i de ses Illes perquè puguen decidir fins a quin punt han d’anar junts o separats”. Però, a més, va manifestar, ahir al vespre, a Torrent de l’Horta, que “és absurd per part del govern de Rajoy posar tanques a qualsevol procés democràtic. En contraposició, els qui representen l’independentisme català estem obligats a obrir urnes”.

Finalment, tots dos parlamentaris van assegurar davant l’auditori de l’Àgora Oberta que si el govern de l’Estat pren mesures dràstiques contra els representants legals de la voluntat popular catalana, hi ha més persones capacitades i disposades a no deixar tòrcer la mà del que demana la societat catalana.

Comparteix

Icona de pantalla completa