Diari La Veu del País Valencià
Cultura destina 5 milions d’euros d’ajudes per a la indústria audiovisual

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha publicat la convocatòria de concessió d’ajudes a la producció audiovisual amb una dotació de cinc milions d’euros. Les ajudes, que s’han anunciat sis mesos abans del que era habitual en etapes anteriors, estan adreçades a les produccions audiovisuals que tinguen lloc entre l’1 de gener del 2017 i el 31 de desembre del 2019. Estan organitzades de manera trienal perquè les productores tinguen suficient termini per a poder acabar les pel·lícules, ja que s’han donat casos en què algunes produccions no comptaven amb suficient temps per a concloure-les, segons han explicat, a aquest diari, fonts de l’IVC. Les modalitats d’ajuda econòmica són animació, ficció i documental i les submodalitats d’aquests tres gèneres.

Les ajudes tracten de posar en valor l’ús del valencià, l’autoria autòctona i el nombre de participants valencians així com altres valors socials en aquest sentit. Per a promocionar aquests aspectes, es manté el suport a projectes que es basen en adaptacions de llibres d’escriptors valencians, es posa en valor la presència de professionals valencians en els equips tècnics i artístics dels projectes que n’opten, així com el nombre de personatges protagonistes femenins en els arguments dels projectes, el tractament de temes socials, culturals o polítics relacionats amb la dona i la participació de dones en els equips tècnics i artístics, ha explicat el director de l’IVC, Abel Guarinos.

Seguint els objectius que estableix el Pla Estratègic Cultural Fes Cultura, les ajudes volen contribuir a la recuperació de la producció audiovisual valenciana, almenys fins al 5% de la producció estatal, i centrar-se en el suport als gèneres destacats de la indústria audiovisual valenciana, com són l’animació i el documental, ha apuntat José Luís Moreno, director adjunt de Cinema i Audiovisual. En aquest sentit, les ajudes han reservat un milió d’euros a les produccions d’animació i 900.000 euros per als documentals en les diverses modalitats: llargmetratges, curtmetratges i projectes multiplaforma.

Per altra banda, entre els criteris de valoració de les ajudes es preveu valorar el fet que les produccions compten amb premis en festivals i també comptarà com a mèrit que el projecte de producció haja obtingut l’ajuda a guió cinematogràfic de l’IVC. Per a concedir les subvencions, l’IVC ha informat que es crearan cinc comissions tècniques avaluadores. El termini de presentació dels projectes és de 30 dies naturals, que comptaran a partir del dia següent al de la publicació de la convocatòria en el DOGV.

Comparteix

Icona de pantalla completa