L’Esquerra de Crevillent denúncia sopars de mil euros a costa dels contribuents

/ Crevillent
6 maig 2017 01:00h

El Grup Municipal de l’Esquerra ha denunciat el gasto que es desprèn de les factures relacionades amb el Premi Juan Antonio Cebrián que es va realitzar a Crevillent el passat mes de desembre. La realització d’este premi que es divideix en vàries factures comporta un total aproximadament de sis mil euros de la suma de les activitats, entre elles la factura de l'Associació per organitzar els premis que ascendeix a cinc mil euros. Des de l’Esquerra vàrem creure que era elevat el cost d’estes jornades si ho comparem amb el premi que s’entrega que no arriba a dos mil euros. Això va fer que els regidors de la formació d’esquerres demanaren més informació del cost detallat que integrava eixa factura. A la qual cosa va accedir la regidora de Cultura entregant a este grup la relació de gasto que integra eixos cinc mil. La sorpresa per al grup de l’Esquerra ha sigut descobrir que bona part d’estos diners s’han destinat a pagar sopars i sobretaules, per exemple, un sopar en un conegut restaurant de Crevillent situat a la Plaça de la C. Valenciana per un import de 910 euros.

Per al portaveu de l’Esquerra, Josep Candela, “denunciem que s’utilitzen recursos públics destinats a contractes culturals que acaben convertint-se en convidades on no sabem ni a quanta gent hem convidat, ni a compte de què. Quan les quantitats són exagerades com sopars de mil euros s’ha de donar immediatament explicacions perquè això és pervertir la finalitat que tenen els impostos que paga la ciutadania. Evidentment no estan les coses com per a estar pagant de la butxaca de tots els capritxos que s’organitzen per l’única raó de les aficions del senyor Alcalde”.

En les imatges d’estos premis a les quals s’ha pogut accedir es veuen més d’una vintena de comensals per a un jurat que només estava constituït per l’Alcalde i cinc membres. La suma de totes estes factures s’ha fet com un pagament únic com a “organización del premio”, quan el més transparent segons la coalició d’esquerres haguera estat firmar un conveni que s’haguera discutit en una comissió de l’Ajuntament o pagar directament cada factura per haver tingut coneixement d’elles des del primer moment. Després de la demanda de més informació per part de l’Esquerra, la regidoria de Cultura ha accedit a entregar les factures detallades que composen esta suma i des de la formació d’esquerres afirmen que seguiran demanant estos comptes fins que quadren tots els euros que s’han pagat des de les arques públiques.

Per a Candela Muñoz “en el Partit Popular s’han de replantejar seriosament si és responsable actuar d’esta manera. Només han de parar-se a pensar en les ajudes que reben les associacions culturals, esportistes o corals de Crevillent per a veure que no està bé este tracte de favor amb una Associació de fora i amb poca incidència entre els nostres veïns”.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next