Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen la paralització dels ‘interrogatoris’ per trobar el ‘talp’ de la Generalitat
Europa Press / València

Representants de la Junta de Personal s’han personat aquest dimarts a la seu de la Conselleria de Presidència de la Generalitat per a reunir-se amb el sotssecretari de la Conselleria i demanar-li explicacions sobre el procés de cerca del “talp que ha filtrat diversa documentació a la premsa”.

La documentació ‘filtrada’, segons ha indicat la Junta de Personal, “ha permès conèixer l’existència de despeses destinades, suposadament, a finalitats particulars”.

No obstant açò, ha criticat que el sotssecretari “no ha trobat un moment en la seua atapeïda agenda per parlar amb la Junta de Personal en tot el dia”. Així i tot, a la Junta li consta que “els interrogatoris d’estil policial han seguit produint-se”.

La Junta de Personal ha exigit davant la Conselleria de Presidència “la paralització immediata de les actuacions de l’expedient informatiu, almenys fins ser rebuts pel sotssecretari”, per entendre que aquestes actuacions “estan posant en dubte l’honorabilitat del personal funcionari interrogat”.

Ha manifestat que “crida poderosament l’atenció com la Generalitat actua amb inusitada diligència contra unes filtracions de documentació no confidencial i, en canvi, s’haja mostrat absolutament passiva davant les peticions d’obertura d’expedients informatius que ha efectuat la Junta de Personal dels Serveis Centrals davant actuacions acreditades per documentació oficial”.

Així, ha puntualitzat que l’Informe de la Viceintervenció de Control Financer de setembre de 2012, relatiu a les encomanes de gestió de la Conselleria de Medi ambient en 2011 a l’empresa Vaersa, “deixa clara l’existència de sobrecostos injustificats de vora el 30%, que no s’han investigat ni s’han depurat responsabilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa