Diari La Veu del País Valencià
La secretària autonòmica de Serveis Socials va oferir una xarrada sobre la llei de dependència a Tavernes

En l’acte hi van participar l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i la tècnica de dependència de l’Ajuntament, Sílvia Escrihuela.

La Setmana Cultural per a la Gent Gran va dedicar a la dependència, amb un taller de mobilitzacions per a cuidadors de gent dependent, una exposició itinerant i una xarrada a càrrec de la secretària autonòmica de Serveis Socials, Helena Ferrando, i la tècnica de dependència de l’Ajuntament de Tavernes.

L’acte el va encetar Jordi Juan agraint la presència d’Helena Ferrando. La secretària autonòmica va informar que “hem canviat el model i anem millorant. Estem intentant que en compte de valorar les persones dependents des de València, es faça als municipis. Per això, al juliol, si va tot bé, tindrem un valorador en cada municipi, cosa que farà que la faena se simplifique i siga més ràpida”. A més, va explicar els recursos de la Conselleria en dependència, com ara la teleassistència, l’ajuda a domicili i els centres de dia: “volem un envelliment actiu i serveis de prestació d’autonomia”.

La regidora Noèlia Alberola va avançar l’ampliació de la plantilla municipal amb un treballador social més en Serveis Socials per a dependència. A més, va informar que “per la forta demanda dels veïns de Tavernes, l’Ajuntament ha ampliat el taller de mobilitzacions i atenció a malalts dependents fins al mes de juny, i s’han organitzat tallers de respir tant al poble com a la platja els mesos de juliol i agost”.

Comparteix

Icona de pantalla completa