Diari La Veu del País Valencià
Almussafes demana al Govern de Rajoy la construcció del baixador ferroviari del polígon de Ford
Un dels principals objectius de la present legislatura de l’executiu d’Almussafes passa per aconseguir que el parc industrial Joan Carles I compte amb un baixador ferroviari. De fet, durant els dos primers anys de govern, l’alcalde, Toni González, juntament amb els representants de l’APPI (Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes), ha mantingut reiterats contactes amb els responsables directes de l’execució d’aquest projecte i les negociacions s’han traslladat, finalment, a l’àmbit polític, en un intent d’unir totes les forces possibles per a la consecució d’aquesta inversió repetidament demandada.
L’última acció es va dur a terme aquesta setmana amb la trobada, al Congrés, del president de la corporació amb el diputat socialista en el Congrés i secretari general del PSPV, José Luis Ábalos, per a firmar i presentar l’esmena als Pressupostos Generals de l’Estat, en la qual se sol·licita la creació d’una partida econòmica per a l’execució de l’esmentada intervenció urbanística per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) i la Xarxa Nacional de Ferrocarrils Espanyols (Renfe).
El 26 d’abril del passat any, el grup parlamentari socialista ja va subscriure una proposició no de llei en què s’instava el Govern a realitzar un estudi de viabilitat per a la construcció d’un baixador o estació a l’altura del polígon industrial Joan Carles I, en la línia de rodalia C-2, per a facilitar l’accés i eixida dels quasi 20.000 treballadors que es desplacen fins allí cada dia.
En aquest sentit, l’Ajuntament d’Almussafes i l’Associació de Parcs i Polígons Industrials acaben de fer un pas més en la seua lluita per a aconseguir la construcció del baixador al parc industrial Joan Carles I un projecte redactat l’any 2001 i paralitzat des de llavors que podria permetre la descongestió del trànsit rodat de l’àrea industrial que aglutina una gran quantitat d’empreses proveïdores de Ford, augmentar la seguretat en la circulació i reduir els nivells de contaminació en la mateixa.

El projecte del baixador, que podria permetre la descongestió del trànsit rodat de l’àrea industrial, es va redactar l’any 2001 i està paralitzat des de llavors

“Dimarts passat avançàrem sobre aquesta qüestió prioritària des del punt de vista econòmic, en què treballem des del primer dia de la nostra entrada al govern municipal, ja que aconseguir el baixador és una de les principals reivindicacions de les empreses del nostre parc de proveïdors. Resulta lamentable que una àrea d’aquest determinat pes industrial i econòmic en l’àmbit de la Comunitat Valenciana no tinga transport públic des de la seua inauguració, l’any 1996, en detriment de la seguretat i mobilitat del trànsit diari d’un polígon que genera una gran activitat i que té carències quant a accessos, amb les consegüents retencions en hores punta”, ha dit l’alcalde.

Precisament en l’esmena presentada dimarts passat, 25 d’abril, al Congrés, i que ha comptat amb la presència del primer edil, el grup parlamentari socialista denuncia “la deficient oferta de transport públic existent al parc industrial d’Almussafes, a pesar de tractar-se del més important a la Comunitat Valenciana pel seu volum de negocis”.

El grup parlamentari socialista denuncia “la deficient oferta de transport públic existent al parc industrial d’Almussafes, a pesar de tractar-se del més important a la Comunitat Valenciana”

Les xifres parlen per si soles, ja que diàriament es desplacen amb vehicles particulars quasi 20.000 persones, la majoria residents a la ciutat de València i a altres poblacions pròximes per les quals circula la línia de rodalia Renfe C-2 que, a pesar de discórrer a escassos metres, no té parada al polígon. Per al grup parlamentari socialista, “aquesta incoherència es pot solucionar amb voluntat política, ja que la infraestructura viària existeix i està molt pròxima a les naus emplaçades al parc, per la qual cosa caldria construir un baixador o estació, amb el consegüent accés de vianants, en ambdós sentits i en direcció al polígon que, en alguns trams, està a uns escassos 30 metres de les vies”.

La zona en què es planteja l’edificació del baixador per al parc de proveïdors està ubicada al final de l’avinguda de Picassent. Tant el consistori d’Almussafes com l’APPI, associació que agrupa les diferents empreses de l’àrea industrial, un dels principals centres logístics mundials de l’àmbit de l’automòbil, treballen conjuntament per a aconseguir que aquest projecte es convertisca en una realitat.

Per a González, la construcció del baixador ferroviari en aquests moments s’ha convertit en una actuació d’urgència que requereix una solució de màxima celeritat per part d’Adif, “ja que la nostra zona industrial, tot un referent a la Comunitat Valenciana després de quasi dos dècades de funcionament, encara no té un servici de transport públic que descongestione els seus carrers i zones d’estacionament públic, que facilite l’accés dels operaris als seus llocs de treball i que, a més, col·labore amb el medi ambient per reduir els nivells de contaminació. No cessarem fins a aconseguir aquesta inversió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa