Diari La Veu del País Valencià
Puig reivindica la capacitat d’actuació del PSPV per la retirada de la moció del Corredor Central al Senat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha respost aquest matí a les paraules de la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, que ahir va carregar contra Compromís i Podem tot qualificant-los com a “l’esquerra inútil que actua com els tontos útils de la dreta” per haver forçat la retirada de la moció presentada al Senat pels socialistes andalusos, madrilenys, aragonesos i castellans.

“No estàvem d’acord amb el plantejament d’eixa moció. Però qui va estar dur també va ser Compromís i Podem, estranyament, va estar molt dur, fins i tot, amb el president de la Generalitat, amb mi, que en tot moment havia defensat, abans que existira Podem, el Corredor Mediterrani. En qualsevol cas, la política cal viure-la amb una certa esportivitat i no cal molestar-se per tot”, ha afirmat Puig just abans de l’homenatge pòstum al membre de l’AVL, Josep Lluís Domènech, celebrat a la seu d’UGT.

Per al secretari general del PSPV, “el fons de la qüestió és que s’ha demostrat la capacitat d’actuació dels socialistes valencians i del govern valencià, sobretot perquè el govern valencià estava unit en la mateixa posició d’eixida”.

“Tornem a la casella d’eixida. Des d’un partit que té un àmbit federal no es pot fer una proposta que no tinga en compte totes les parts. Ha estat una resposta que hauria pogut ser una altra. La presidenta d’Andalusia té raó en el fet que hi havia una altra via de solució que el govern valencià acceptava, però que Compromís no va acceptar. Però no ens poden desviar del que és important: que el Corredor Mediterrani està embussat i això no es desembussa amb mocions al Senat. Calen partides pressupostàries al pressupost de l’any que ve i que no s’eternitze per a sempre una infraestructura fonamental per a nosaltres i per a tot Espanya”, ha conclòs el president de la Generalitat.

La moció de censura a Rajoy

Ximo Puig s’ha desmarcat de la moció de censura que Podem vol presentar per a descavalcar Mariano Rajoy de la presidència del govern espanyol. “Cada partit té dret a formalitzar l’acció política de la manera que considere, però no pot arrossegar la resta a eixa posició”, ha afirmat el cap del Consell.

Puig ha apuntat que “si es vol fer una moció de censura, s’ha de buscar una fórmula que la faça possible” i, tot i mostrar la seua preocupació pels Pressupostos Generals de l’Estat i la situació judicial del PP, ha conclòs que “el govern valencià no té una posició sobre la mesura que cal adoptar davant d’eixe descontentament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa