Diari La Veu del País Valencià
L’abandonament escolar baixa del 20%

L’abandonament prematur s’ha situat, el primer trimestre de l’any, per dessota del 20% al País Valencià, en concret en el 19,5%. La xifra suposa una reducció de set dècimes respecte de l’últim trimestre de 2016. El descens arriba a 1,6 punts si s’atén el mateix període de l’any passat.

És el resultat que s’observa en l’Enquesta de Població Activa (EPA) i que confirma la tendència de reducció de l’abandonament prematur al territori valencià. Segons la informació de l’EPA, en l’any 2014 aquest índex assolia el 23,4%, pràcticament quatre punts més que en l’actualitat. L’any 2015 va acabar amb una taxa del 21,4% i el 2016 continuà reduint-se fins al 20,2%.

A Espanya, la mitjana queda fixada en el 18,5% en el primer trimestre de 2017, cosa que suposa una reducció de mig punt respecte del trimestre anterior (18,98%). Pel que fa al mateix període de 2016, la mitjana suposa un descens d’1,3 punts.

Educació valora positivament la baixada

Durant el Govern del Botànic s’ha reduït en vora un 9% la xifra d’alumnes que abandonaven els estudis al territori valencià en 2015. El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha manifestat que “comencen a veure’s els primers fruits dels primers anys d’una política educativa valenciana basada en l’aplicació de mesures per a millorar la qualitat educativa”. Segons el titular d’Educació, al sistema educatiu valencià, “l’alumnat ha passat a ser el centre de totes les nostres polítiques i, per això, treballem per baixar el nombre d’alumnes per aula, per augmentar la plantilla de professorat, per incentivar la igualtat d’oportunitats dels xiquets i les xiquetes i per a fomentar la innovació educativa a les aules”.

Marzà: “Comencen a veure’s els primers fruits dels primers anys d’una política educativa valenciana basada en l’aplicació de mesures per a millorar la qualitat educativa”

Marzà ha destacat que “encara ens queda camí perquè el nostre territori se situe en xifres més baixes d’abandonament escolar” i ha defensat que l’escola ha de ser un centre de transformació social cap a la igualtat” i no un reproductor de les desigualtats socials. El Govern del Botànic té molt clar això”.

Comparteix

Icona de pantalla completa