Diari La Veu del País Valencià
Oltra: Al Consell li preocupa la connivència del govern d’Espanya amb investigats per corrupció

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha evitat pronunciar-se sobre la conveniència o no de la moció de censura contra el president espanyol Mariano Rajoy plantejada ahir pel grup parlamentari Podem. La número dos del govern valencià ha dit que l’executiu no “valora” aquesta iniciativa anunciada pel partit que lidera Pablo Iglesias malgrat que sí ha reconegut que el Consell “està preocupat per la corrupció sistèmica i per les possibles sospites que poden recaure sobre el govern d’Espanya de connivència amb la impunitat dels investigats per corrupció”.

Oltra ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que els mecanismes de control de l’Estat espanyol “fallen” i això “és el que realment preocupa” al govern que presideix Ximo Puig. La vicepresidenta ha recordat que la corrupció és la segona preocupació dels espanyols i ha enumerat un seguit de casos de corrupció.

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha dit, respecte a la moció de censura, que en el Congrés hi ha “pluralitat” i que el que facen els partits ahí representants és una “qüestió” política que el Consell no valora.

Comparteix

Icona de pantalla completa