Diari La Veu del País Valencià
Plácido Domingo dirigirà la Banda Primitiva de Llíria

Europa Press / Llíria.

Plácido Domingo, un dels cantants d’òpera i director d’orquestra més importants del món, fortament vinculat al País Valencià pel seu treball al Palau de les Arts Reina Sofia, dirigirà el pròxim 8 de febrer la Banda La Primitiva de Llíria en un concert extraordinari que se celebrarà al Teatre Sala de Concerts de la Primitiva a Llíria.

Aquest concert, que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, serà “un moment històric” per a Llíria, ja que el mestre Plácido Domingo agafarà la batuta per a dirigir la banda civil més antiga de l’Estat espanyol. Per al Consell, es tracta de “una mostra més de l’especial sensibilitat del Palau de les Arts amb el moviment associatiu musical valencià”.

La Banda Primitiva de Llíria va ser fundada en 1819 pel franciscà Antonio Albarrasí com a grup de música de vent. Des de llavors, amb una trajectòria repleta d’èxits nacionals i internacionals, ha sigut convidada a actuar a França, Bèlgica, Alemanya, les ciutats de Nova York i Los Angeles a EUA i les ciutats xineses de Pequín i Xangai.

Ha sigut dirigida per directors de la talla de Sergiu Celibidache, Odón Alonso, Jan Molenaar, Luis Cobos, Manuel Galduf, Jan Cober o Rafael Frühbeck de Burgos, noms als quals se sumarà a partir d’aquest concert el del Maestro Plácido Domingo. Els més de 3.000 concerts oferits en el segle XX per aquesta formació mostren una activitat continuada i plena d’èxits.

La Banda Primitiva de Llíria és una de les millors bandes amateur del món, que s’uneix ara a un dels majors talents musicals que ha donat el panorama musical mundial en aquest concert extraordinari que abans de la seua celebració ja és un èxit.

Comparteix

Icona de pantalla completa