Compromís rebutja els pressupostos de Rajoy

La formació presenta una esmena a la totalitat perquè "discriminen els valencians"
/ València
28 abril 2017 01:00h
Bataller, Sorlí, Baldoví i Candela.

Compromís ha presentat aquest divendres una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2017 que es votarà en ple la pròxima setmana.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha rebutjat els comptes que mantenen la senda de retallades i precarietat dels cinc exercicis anteriors i que aprofundeixen en la discriminació als valencians. "Aquests pressupostos són fills de la reforma de l’article 135 de la Constitució, més preocupat per salvar els bancs i els seus creditors que per rescatar les persones", afirma Compromís en l’esmena.

Baldoví ha criticat la manca de planificació en les inversions del govern espanyol, atés que no tenen en compte "ni el criteri d’eficiència econòmica ni el d’oportunitat ni existeix un pla de retorn". En aquest sentit, el diputat ha recordat les paraules de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra: "Espanya no es trenca per la perifèria, es trenca pels Pressupostos".

Ignasi Candela: "Els comptes del 2017 són un insult constant i sistemàtic als valencians i valencianes"

Ignasi Candela, portaveu de Compromís a la comissió d’Hisenda, ha considerat els comptes "un insult constant i sistemàtic" als valencians i s'ha preguntat com pensa el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, canviar el model de país "si totes les inversions, excepte Defensa, cauen un 6%". "No podem tindre l’estat del benestar danés amb la recaptació de la República Txeca", ha afirmat Candela, qui ha aprofitat la intervenció per a reiterar la pregunta que va plantejar per escrit el passat dilluns: "Quants diners destinarà el govern espanyol a la corrupció?".

Per la seua banda, la diputada de Compromís en la comissió d’Igualtat, Marta Sorlí, ha assegurat que els pressupostos "ataquen les dones" i ha assenyalat la necessitat d’analitzar l’impacte de gènere de cada euro invertit. La diputada ha lamentat que només es destinen 28 milions d’euros a combatre la violència masclista que enguany ha assassinat 25 dones: "Els pressupostos discriminen la meitat de la població. Una clara demostració que aquest Govern no es creu la igualtat ni la urgència d’acabar amb les víctimes i els assassinats".

Descargas

next