Diari La Veu del País Valencià
L’AVL recomana a À. que utilitze un valencià pròxim per a guanyar credibilitat

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) recomana a la nova ràdio i televisió valencianes que utilitze un valencià “pròxim” a l’usuari de la llengua. La institució suggereix que seguisca el model lingüístic basat en la seua normativa “integradora” si vol captar l’atenció dels futurs espectadors.

Aquesta és la principal línia de l’informe que ha presentat l’acadèmic Josep Palomero, com a representant de la institució en la Comissió per a l’Assessorament Lingüístic, al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). “El sentir de la institució normativa és aconseguir de la futura ràdio i televisió valencianes uns mitjans de comunicació integradors i vertebradors del tot el territori”, indiquen en una nota de premsa.

Els acadèmics recorden les diverses jornades organitzades per l’AVL amb els diferents sectors immersos en el món audiovisual valencià i també el Llibre d’estil destinat als mitjans audiovisuals en valencià editat l’any 2011, que, a juí dels acadèmics, “pot representar un punt de partida de cara a la nova ràdio i televisió pública”.

Finalment, els membres de l’AVL reiteren la total disposició a col·laborar, braç a braç, amb el Consell Rector de la CVMC i amb la directora general, Empar Marco, perquè s’establisca un model de llengua pròxim, inclusiu, integrador i acostat a les recomanacions dictaminades des de la institució normativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa