Diari La Veu del País Valencià
Puig i Marzà aprofiten les Trobades per a demanar fer del valencià un espai d’unitat

Unes 30.000 persones de 47 pobles de la comarca de la Ribera s’han donat cita a Guadassuar en la celebració de la XXXIIa Trobada, a què han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, acompanyats d’altres autoritats.

“Hem de seguir fent de la llengua un espai d’unitat entre els valencians; no de discriminació ni de supèrbia per part de ningú”, ha assenyalat Puig, qui ha afegit que els avanços en matèria lingüística es produiran “tenint en compte totes les sensibilitats i totes les mirades”. “La pluralitat és la nostra força”, ha destacat, citant el filòleg Manuel Sanchis Guarner.

El cap del Consell també ha fet una fèrria defensa del decret de plurilingüisme, ja que l’objectiu és que “els xiquets sàpiguen bé castellà, valencià i anglés”.

En aquest sentit, Marzà ha subratllat que “el valencià ens obri les portes al món”. El conseller ha recordat l’existència dels drets lingüístics i ha agraït el treball a favor de la llengua realitzat des de les bases “durant tants anys de foscor”.

Ximo Puig i Vicent Marzà junt a l’alcalde de Guadassuar, Salvador Montañana / JOANJO PUERTOS

Per la seua banda, el portaveu d’Escola Valenciana i president de la Coordinadora d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, Joan Cortés, ha instat la societat a “fer-se el propòsit de millorar la situació del valencià, amb iniciatives capaces de canviar determinades actituds lingüístiques i corregir els condicionants socials i culturals que minoritzen la nostra llengua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa