La Fira del Llibre arriba al milió d'euros en vendes

La 52a edició del certamen supera en un 15% la factura dels 850.000 euros de l'any passat

La 52a Fira del Llibre de València ha tancat les portes havent superat les seues previsions de facturació i d'organització d'activitats. El certamen, organitzat pel Gremi de Llibrers de València amb la col·laboració de FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura en els Jardins de Vivers, ha registrat unes vendes estimades de quasi un milió d'euros, un increment del 15% respecte als 850.000 euros facturats en la seua edició de l'any passat.

El volum de facturació consolida l'esdeveniment cultural valencià com la segona fira literària de diversos dies de durada més rellevant de l'estat i la primera en facturació per expositor i dia. Així mateix, la Fira ha superat les previsions d'organització d'activitats que, al seu torn, ja havien crescut en comparació amb l'any anterior. El certamen ha acollit més de 750 sessions de signatures d'autors i cinc-centes activitats obertes al públic: 150 presentacions, 135 entrevistes en el plató de televisió, 129 tallers, 33 espectacles teatrals i musicals, 23 taules redones, 16 activitats d'animació lectora i 13 recitals.

L'organització estima que més de mig milió de persones han visitat el recinte durant els dotze dies de durada del certamen. Així mateix, 4.600 alumnes procedents de 60 centres educatius de tota la demarcació han participat en alguna de les 76 sessions d'activitats per a escolars, entre contacontes, trobades amb autors, tallers i espectacles.

El cost global de la Fira ha ascendit a 350.000 euros, un 16,6 % més que el 2016 (300.000 euros), aportats directament pel Gremi de Llibrers de València (220.000 euros), FULL (60.000 euros), la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana (32.000 euros) i les llibreries, editorials i entitats organitzadores d'activitats (38.000 euros, aproximadament). Els organitzadors de la Fira -el Gremi amb la col·laboració de FULL- financen les seues aportacions mitjançant fons propis, subvencions institucionals (de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l'Ajuntament de València) i aportacions de patrocinadors i col·laboradors privats. A més, el certamen ha comptat amb la col·laboració del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2015-2020, Caixa Popular, Obra Social "La Caixa", l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV) i l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV).

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat