Diari La Veu del País Valencià
Les ‘start-ups’ valencianes que digitalitzaran Fira València

Fira València ha seleccionat huit start-ups per a formar-les mitjançant un programa de quatre mesos a Innsomnia, l’acceleradora d’empreses situada a la base 2 de la Marina de València. La iniciativa servirà perquè algunes d’aquestes empreses esdevinguen proveïdores del recinte firal en el seu procés de digitalització.

Les companyies seleccionades estudiaran com es van digitalitzar unes altres institucions firals i prepararan el seu projecte per a Fira València. Dos mesos després se celebrarà el partners day, en què la Fira i cada start-up decidiran si el projecte es converteix en un contracte de proveïdor digital.

Eines de pagament i big data

Entre les huit empreses seleccionades hi ha l’alcoiana Spainfair, que vol estimular la presència de firmes internacionals a Fira València per mitjà d’un algoritme que compara un producte amb el seu sector, amb l’objectiu de mesurar la probabilitat d’èxit en el mercat espanyol.

Una altra start-up seleccionada és Feriia, de la ciutat de València, que proposa una eina per a fer visible l’empremta de cada assistent a un esdeveniment, oferint-li millor facilitat d’accés i oportunitats de descomptes. D’altra banda, No Spoon Tech Lab (València) ha ideat una aplicació basada en la gamificació que proposa missions als visitants a una fira, per a augmentar la interacció dels visitants i la durada de la seua estada.

Payment Innovation Network ofereix una app de big data que agrupa informació útil per a una fira, com ara la que fa referència a la mobilitat i el transport, la compra de bitllets o el control d’aforament en temps real. Fira València també ha seleccionat Relendo Ventures, un marketplace (mercat web) de lloguer de productes per a empreses i particulars.

Per últim, l’alacantina Tecnoactivity ha desenvolupat un prototip d’un servidor que permet crear una xarxa wifi per a emetre contingut multimèdia, enquestar usuaris o obtindre informació dels clients connectats.

Comparteix

Icona de pantalla completa