Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors del sector turístic augmenten un 8%

L’ocupació en el sector turístic va augmentar un 8% de gener a març, fins als 255.100 treballadors. Així ho ha anunciat aquest dimarts el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, que ha pres les dades del nombre d’afiliats a la Seguretat Social en les branques d’hostaleria i turisme.

Per a Colomer, el creixement de l’ocupació en el sector a l’inici de l’any es pot consolidar durant els propers mesos. “Atenent que enguany la Setmana Santa ha sigut en abril, tenim previst que es registre un creixement en el nombre d’afiliats”, ha assegurat.

Ara bé, el secretari autonòmic ha destacat la importància de “dignificar l’ocupació, a més d’incrementar-la”. Al seu parer, “no només és important créixer en nombre de contractes sinó que resulta essencial que aquests contractes siguen de qualitat i que resten estables en el temps”.

Alacant lidera l’augment de llocs de treball

Per demarcacions, la d’Alacant va registrar l’increment més elevat de llocs de treball, amb un creixement del 14% respecte a l’any passat. La taxa d’atur en el sector es va situar en el 19,4% entre gener i març, dada que representa un descens d’1,3 punts percentuals respecte al mateix període del 2016.

A la demarcació de València, l’ocupació turística va repuntar un 5,4%, mentre que a la de Castelló s’ha mantingut estable, segons ha indicat Colomer.

Comparteix

Icona de pantalla completa