Dos autors valencians premiats en el Marc Granell d'Almussafes 2017

/ Almussafes
2 maig 2017 01:00h

El total d'obres presentades en esta edició ascendeix a 80, quasi una trentena més que l'any passat

L'acte públic va estar amenitzat per l'espectacle “Amics Poetes”, amb Paco Muñoz i la col·laboració d'Ina Martí i Josep Aparici

La XXI edició del certamen literari Marc Granell ja té guanyadors. Fran García en la categoria de castellà amb “Mare Nostrum” i Francesc Pastor en la modalitat de valencià amb “Lletres de viatge” van ser els poetes protagonistes d'enguany. Els dos autors valencians van rebre 1.200 euros en metàl·lic i, a més, veuran publicats els seus poemaris a càrrec d'Edicions 96 dins de la col·lecció Razef, que engloba totes les creacions dels guanyadors del concurs. Durant l'acte d'entrega de premis, que es va celebrar divendres passat per la nit al Centre Cultural d'Almussafes, els assistents van gaudir de l'espectacle musical “Amics Poetes” a càrrec del conegut cantant Paco Muñoz.

La sala d'actes del Centre Cultural d'Almussafes va acollir el divendres 28 d'abril la cerimònia d'entrega dels Premis de Poesia Marc Granell d'este 2017, un consolidat certamen que celebra amb èxit la seua vint-i-unena edició. Els treballs del valencià Fran García, establert a Suïssa, i l'autor de Mutxamel Francesc Pastor van ser els aclamats per tots els components del jurat, que esta vegada van valorar un total de 80 obres, 26 més que en 2016.

En la modalitat de castellà, el poemari de Fran García, “Mare Nostrum”, que competia juntament amb altres 38 obres, va ser el primer seleccionat d'esta convocatòria. En la categoria de valencià, la candidatura de Francesc Pastor, titulada “Lletres de Viatge”, es va imposar a les altres 40 col·leccions inèdites presentades al certamen en el mateix apartat. Ambdós escriptors van poder assistir a l'acte i arreplegar personalment els guardons que els acrediten com a vencedors, valorats en 1.200 euros cada u. Les obres premiades seran publicades pròximament dins de la col·lecció Razef, editada per Edicions 96.

Durant l'acte, al qual van assistir la regidora de Cultura, Teresa Iborra, l'alcalde d'Almussafes, Toni González, i l'autor que dóna nom als premis, el mateix Marc Granell, també es va realitzar la presentació pública dels dos poemaris excel·lents de l'any passat. Mar Busquets, guanyadora de la categoria en castellà amb “La sed” i Inma Máñez, autora de la millor creació en valencià de 2016, “Totes les meues dones”, van rebre els seus versos enquadernats en format llibre. En concret, l'organització els va entregar 20 exemplars dels mateixos en concepte de drets d'autor.

Mentre que l'any passat l'Ajuntament d'Almussafes va reunir un total de 54 treballs literaris, en esta ocasió el consistori ha rebut un total de 80 poemaris procedents de tota la geografia nacional. “La trajectòria de l'escriptor Marc Granell, i de forma especial la seua sensibilitat, han jugat un paper primordial en l'èxit d'este certamen poètic, un concurs que després de dos dècades s'ha consagrat com una de les trobades més prestigioses del panorama literari nacional i internacional”, va destacar el primer edil. A més, les obres en valencià s'han incrementat respecte a la vintena edició i la xifra s'ha situat en els 41 exemplars (quasi 20 més que en 2016).

La cerimònia pública va estar dirigida per l'edil de Cultura, Teresa Iborra, la qual va felicitar els guanyadors i va animar els participants a continuar apostant per la poesia en valencià com un potent vehicle d'expressió. Posteriorment, Iborra va entregar els guardons acompanyada per Marc Granell i el president de l'executiu.

La gala dedicada a les lletres va estar amenitzada per un espectacle musical a càrrec del cantant Paco Muñoz, “Amics Poetes”, un disc que precisament rendeix homenatge als versos i la sensibilitat de diversos escriptors. La vetlada també va estar ambientada per Ina Martí i Josep Aparici, ‘Apa', que van acompanyar al popular i volgut artista en la seua reaparició en l'escenari de la localitat.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next