Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló amplien el seu ventall amb el turisme cultural

Mariola Nos entrevista a Josep Barberà i Miquel Àngel Pradilla
3 maig 2017 01:00h
Mariola Nos entrevista a Josep Barberà i Miquel Àngel Pradilla
L’Ajuntament de Benicarló ha publicat les bases de la segona edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, en les modalitats d’àlbum infantil il·lustrat, divulgació científica, narrativa memorialística i llibre gastronòmic. Després de l’èxit de la primera edició, l’esdeveniment literari busca consolidar-se com a potencial econòmic, cultural i turístic de la ciutat.
Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló tornen amb força, amb algunes novetats respecte de l’anterior edició i amb l’objectiu de situar la ciutat com a capital i referent creatiu del territori.
Els Premis presenten quatre modalitats: àlbum infantil il·lustrat, divulgació científica, narrativa memorialística i llibre gastronòmic, i busquen una projecció nacional i internacional. Paral·lelament a aquestes aspiracions globals, enfonsen també la seu arrel en la promoció del teixit econòmic de la ciutat i del territori, perquè Benicarló siga una ciutat excel·lent a tots els nivells, també en els terrenys de la cultura.
L’èxit de la primera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que s’ha vist confirmada per l’excel·lent recorregut en els circuits literaris de les obres premiades, ha animat l’Ajuntament a equiparar totes les modalitats amb la mateixa dotació econòmica, que serà de 5.000 euros. A més, s’han refet les bases del premi del llibre gastronòmic, al qual se suma l’epígraf “Carxofa de Benicarló”, i centra la seua temàtica en la cuina del territori.
El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha explicat que aquest canvi “ubica la temàtica del premi en el nostre espai gastronòmic, que comptarà amb una nova ferramenta promocional”. Barberà ha anunciat també que l’edició de 2017 “portarà canvis que integraran els premis en l’estratègia de promoció del turisme cultural a Benicarló”. El regidor s’ha sumat a l’agraïment que ja va fer l’alcaldessa a les empreses i institucions que patrocinen els Premis: IFF, Ashland Chemical, Caixa Benicarló i diputació de Castelló.
El director de publicacions d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, encarregat de la difusió, disseny i distribució de les obres premiades, ha subratllat que “la voluntat de projecció d’un poble ha de passar per la qualitat dels seus productes, i per això aquests premis han nascut amb vocació d’excel·lència”. Pradilla ha dit també que “relacionar el nom de Benicarló amb temàtiques culturals d’alt nivell literari provocarà un retorn econòmic a mig termini que beneficiarà tots els sectors”.
next