Diari La Veu del País Valencià
Economia inverteix més d’1,3 milions en formació i ocupació a la comarca del Camp de Túria

Garcia: “Bétera, Llíria, Benaguasil, Riba-roja i Nàquera tindran 7 tallers d’ocupació per a menors de 30 anys que donaran cobertura a uns 70 alumnes”.

Segons el diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, la Conselleria de Economia, dirigida per Rafa Climent, a través del Servei Valencià de Formació i Ocupació (Servef) oferirà per primera vegada tallers d’ocupació enfocats a les persones aturades menors de 30 anys.

Dels 12 milions d’euros perquè Ajuntaments, mancomunitats i fundacions puguen realitzar tallers d’ocupació amb la subvenció de la Generalitat, cinc municipis del Camp de Túria rebran prop del 10% d’aquestes ajudes (1,3 milions) per implantar durant aquest any 7 tallers d’ocupació en les localitats de Bétera, Llíria, Benaguasil, Riba-roja i Nàquera.

Per a Garcia, una de les prioritats del Consell és “millorar la qualificació i la inserció professional dels joves”, i amb el nou programa AvalemJoves, s’ofereix una formació certificada i al mateix temps se’ls dóna una oportunitat laboral.

AvalemJoves és una estratègia global que té per objectiu atacar una de les majors taxes d’atur que existeix, com és la juvenil, enfocada a donar resposta a les grans dificultats que troben els menors de 30 anys per accedir al mercat laboral.

Les poblacions de Llíria i Bétera comptaran amb 2 tallers cadascuna d’elles, amb una subvenció unitària de 389.059, 20 euros, mentre que les localitats de Benaguasil, Riba-roja i Nàquera comptaran cadascuna d’elles amb un taller d’ocupació que comptarà amb una ajuda de 194.529,6 euros. Cada taller tindrà 10 alumnes i els mateixos es complementaran amb personal directiu, d’administració i docent.

Per a Garcia, el compromís del Govern del Botànic és la generació d’ocupació i la capacitació dels nostres joves. En aquest marc naix T’Avalem, un programa en el qual els joves inscrits en el Servef i Garantia Juvenil podran “no només accedir a un salari durant un any, sinó adquirir unes competències professionals certificades que els permeta posteriorment tenir més possibilitats de trobar una altra ocupació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa