Diari La Veu del País Valencià
El Consell utilitzarà la Ribera Alta com a laboratori de la futura llei de servicis socials

La col·laboració entre institucions es fa cada vegada més inevitable davant les necessitats de les persones vulnerables i sobretot per a fer front als problemes socials, donar-los solucions i racionalitzar les polítiques abans d’implantar-les en els servicis públics. Alzira ha sigut l’escenari escollit per a la presentació d’un projecte d’investigació conjunt denominat “Laboratori Social” que engegarà la Mancomunitat i que servirá per a donar el tret d’eixida al projecte de recerca social en què també participen la Diputació de València, l’Ajuntament d’Alzira, la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Universitat de València.

L’acte ha estat presidit per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha destacat que és la primera vegada que es produeix la participació conjunta de la Universitat de València, “que té el coneixement metodològic i científic de l’anàlisi dels servicis socials”, i les representacions de tots els nivells administratius i institucionals amb competència en servicis socials en el territori comarcal, és a dir, ajuntaments, Mancomunitat, Diputació i Generalitat, “que tenen interés i preocupació en aquestes qüestions”.

La vicepresidenta ha declarat al Diari La Veu que aquest projecte naix de la necessitat de transformar uns servicis socials “burocràtics i assistencialistes” en un model “coherent, sòlid i efectiu” i per a açò el projecte innovador que hui s’engega en la Mancomunitat de la Ribera “ens permetrà dotar els servicis socials d’una estructura que planifique, ordene i corregisca la falta de gestió en aquesta àrea de les últimes legislatures”.

Mónica Oltra: “Aquest projecte naix de la necessitat de transformar uns servicis socials burocràtics i assistencialistes en un model coherent, sòlid i efectiu”

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, en un discurs a favor dels servicis públics, ha remarcat que el Pacte del Botànic té com a “prioritat” les polítiques socials, “recuperar els drets socials per a rescatar les persones”, per això ha qualificat d’“acte important” l’acord signat hui a Alzira. Cal recordar que la capital de la Ribera Alta va ser pionera en la implantació dels servicis socials a l’ajuntament i estan reconeguts com uns dels millors del País Valencià.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha remarcat que el Pacte del Botànic té com a “prioritat” les polítiques socials, “recuperar els drets socials per a rescatar a les persones”. Foto: Riberaexpress.

El projecte de la Mancomunitat de la Ribera estarà liderat per l’Institut de Desenvolupament Local de la Universitat de València i està previst que entre 6 i 8 mesos estiguen les primeres dades que permeten realitzar un diagnòstic de la situació actual.



La signatura d’aquest projecte s’emmarca dins d’una sèrie de mesures engegades per la Conselleria per a crear un nou model social valencià que passa per l’elaboració d’un codi social que incloga tant la Carta de Drets Socials com la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió, la Llei Integral del Reconeixement del Dret a la Identitat i Expressió de Gènere o les noves lleis que s’estan abordant en aquest moment, com la de Protecció a la Infància i Adolescència i la de Serveis Socials Inclusius

La signatura d’aquest projecte s’emmarca dins d’una sèrie de mesures engegades per la Conselleria per a crear un nou model social valencià

A l’acte de la signatura del conveni han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; la diputada delegada d’Inclusió de la Diputació de València, Rosa Pérez, i el Vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño.

Comparteix

Icona de pantalla completa