PSPV, EUPV i Compromís critiquen ʹduramentʹ l’ERO de RTVV

Els socialistes estudien mesures contra uns acomiadaments fets per ʹmotius ideològicsʹ
10 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / València

L’ERO de RTVV ha dut els partits de l’oposició a criticar ʹduramentʹ una decisió que, segons EUPV, amaga ʺmotius ideològicsʺ i que, ha dut els socialistes a anunciar que estudiaran mesures ʺcontra aquest genocidi culturalʺ.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha traslladat el suport del seu grup als 900 acomiadats, que en cap cas han estat els responsables de la fallida. Tots sabem perquè ha caigut la televisió pública i és que el PP ha portat 18 anys de pèssima gestió.

Ximo Puig, ha anunciat que els acomiadaments de Ràdio Televisió Valenciana ʺvan molt més allà de la crisi d'una empresa pública i, per això, estudiarem aquelles mesures que puguem emprendre per a combatre la situació de persecució, atac a la llibertat de cada persona i, en definitiva, genocidi cultural que està duent a terme el PPʺ.

Puig ha recordat que ʺsense periodisme no hi ha democràcia; sense transparència, no hi ha democràcia i, per això, lluitarem contra l'atac sistemàtic de Canal 9 i contra els criteris de persecució ideològica que fa el PP de les persones que no són com ells volen que siguenʺ.

Per la seua part, la coordinadora d’EUPV i síndica de la formació d’esquerres en les Corts, Marga Sanz, ha criticat les motivacions ideològiques que hi ha darrere de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en RTVV. ʺNo sols és un drama humà per als treballadors, sinó que l’ERO amaga una neteja ideològica cap a tots aquells treballadors que manifesten posicions públiques valencianistes, progressistes, de defensa de l’espai públic audiovisual i d’esquerresʺ, ha declarat Sanz.

ʺL’acomiadament dels treballadors elegits per les Corts Valencianes per al nou Consell d’Administració de RTVV demostra que el PP vol deixar en mans de la nova directora general una plantilla sense veus crítiques per a poder privatitzar al seu gust RTVVʺ, afegeix la síndica d’esquerres.
 

Vídeo resumen del día - Comunicación del ERE en Canal 9 - RTVV.mp4
 
Correus electrònics

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, també ha criticat durament la manera de com es comunicaran els acomiadaments de l’Expedient de Regulació d’Ocupació de RTVV. Segons ha declarat Morera, ʺlamentem les formes del Govern valencià, eixe que vol deixar el nostre poble sense una radiotelevisió pública, en valencià i de qualitat. Amb un correu electrònic i dissabte no són maneres d’acomiadar els professionals que han intentat fer uns mitjans públics i de qualitat i lamentem que eixe correu no arribarà a tot l’exèrcit de col·locats a dit pel PP en els darrers 18 anysʺ.
 
Morera ha instat el president Fabra ʺa calcar el model de RTVV i que hui mateix envie personalment un correu electrònic a tots els càrrecs públics i militants del PP implicats en les trames Gürtel, Over Marketing, Emarsa, Cooperació, Naranjax... i una llarga llista de casos de corrupció política i que els acomiade per a sempre de la vida pública, això sí, instant-los a retornar els diners que han saquejat o que han ajudat a saquejarʺ.


 

Protesta adjudicació ERO RTVV
next