Reclamen a Ciscar que explique per què no s'aplica la Llei de Transparència

Compromís demana la compareixença del vicepresident del Consell a Les Corts Valencianes
29 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / València.

La diputada del grup parlamentari Compromís Mireia Mollà ha reclamat la compareixença en Les Corts del Vicepresident del Consell, José Ciscar, perquè done explicacions sobre com s’està aplicant la Llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern en l’administració autonòmica.

Segons ha assenyalat Mollà, el passat mes de desembre va entrar en vigor la llei estatal sobre transparència de l’administració pública "i des de Compromís estem comprovant com el govern del PP continua actuant de la mateixa manera que abans de l’aprovació d’aquesta normativa: aplicant l’obscurantisme a tot allò controvertit sobre la seua gestió".

"Volem que el senyor Ciscar comparega en el Parlament Valencià perquè explique com és possible comptabilitzar l’aplicació d’aquesta nova llei amb la croada iniciada en Presidència contra els funcionaris per la publicació en els mitjans de comunicació de factures i documents públics".

Per a Mollà, el fet que des del govern del PP es continue sense facilitar a l’oposició la informació pública que demanen i que inicien procediments de dubtosa legalitat contra els funcionaris "fa suposar que en el Consell no s’han volgut assabentar de l’entrada en vigor d’aquesta llei".

Sobre la manca de transparència en les despeses de caixa fixa, les filtracions de les quals són ara objecte d’investigació per part del Govern del PP, el grup parlamentari Compromís té iniciats procediments legals.

En concret, la portaveu adjunta Mònica Oltra presentà un recurs contenciós administratiu en el TSJ valencià contra la negativa del Consell a facilitar l’accés a les factures de les despeses de caixa fixa des del 2006 fins a l’actualitat, que està pendent de resolució.

De la mateixa manera, Compromís també denuncià davant la Fiscalia del Tribunal de Comptes les irregularitats en aquest tipus de despeses comeses per alts càrrecs de la Generalitat.next