Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, primera autonomia a adaptar-se al Codi Ètic Mundial de Turisme

El País València serà la primera autonomia que adaptarà a la seua realitat el Codi Ètic de l’Organització Internacional de Turisme (OMT). La proposta ha de passar pel Consell Valencià de Turisme que se celebrarà demà divendres, reunió a la qual està prevista l’assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig. “Devem ser l’única autonomia a Espanya que està sent proactiva en l’associació d’idees i de realitat”, va subratllar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

“El turisme ha de ser un sector que tinga la seua raó de ser en valors ètics i ací entren la inclusió, l’accessibilitat i un territori sense fronteres, sense complexos i obert a tot”, va dir Colomer durant la presentació de les noves cinc rutes turístiques inclusives que s’han dissenyat en col·laboració amb Cocemfe. “Hem de generar en l’imaginari col·lectiu i internacional la certesa que aquesta comunitat va adaptant-se i identificant turisme i ètica”, va insistir.

Francesc Colomer: “Hem de generar en l’imaginari col·lectiu i internacional la certesa que aquesta comunitat va adaptant-se i identificant turisme i ètica”

Fonts del departament de Colomer van explicar al Diari La Veu que l’objectiu és que aquest compromís ètic siga adoptat per les empreses del sector. A més, també van avançar que en el consell de divendres es posarà sobre la taula el Llibre Blanc, un dels tres pilars, juntament amb el Codi i la Llei de Turisme, de l’estratègia a desenvolupar aquesta legislatura.

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) va subscriure, l’agost de 2016, el Codi Ètic Mundial. El compromís de l’AVT inclou “respectar, promoure i asumir els valors del text en les seues polítiques i estratègies”. El document de l’OMT és la principal referència de principis per al sector i serveix de full de ruta per al desenvolupament d’un turisme responsable i sostenible.

La finalitat de les directris del Codi, adoptat el 1999 per l’OMT i referendant per l’ONU el 2001, és “maximitzar els beneficis socioeconòmics i paliar, alhora, qualsevol efecte negatiu reforçant els valors de l’hospitalitat i la sostenibilitat ambiental, social i cultural de les societats receptores del turisme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa