Diari La Veu del País Valencià
Tavernes acull la III Trobada Musical Escolar

La tercera edició de Musiescola tindrà lloc este dimarts 9 de maig, en què 20 escoles, vora 1000 alumnes i 100 mestres d’Educació Primària de centres educatius de la Comunitat Valenciana participaran en diversos tallers i activitats relacionats amb la música.

Tavernes de la Valldigna acollirà la III Trobada Musical Escolar Musiescola, un aplec musical i escolar en què participaran vora 1000 alumnes. Esta experiència va nàixer fa uns cursos arran de la iniciativa d’alguns mestres de música per a dur a terme una jornada de convivència musical escolar.

Els centres participants pretenen fer un treball divulgatiu, obrint almenys un dia les portes de l’escola i presentant activitats artístiques i musicals a tota la comunitat educativa. Es vol donar a conèixer la faena de les aules i recalcar la importància de la música i l’educació musical.

Enguany, el programa de Musiescola s’ha basat en la música al món, que és la temàtica de la trobada, mitjançant diverses actuacions de percussió corporal, macrobatucades, escenes musicals i el musical «Un món de músiques i valors». A més, hi haurà dos tallers de danses del món i just dance, una crida i una mascletada musical, i una cercavila per la localitat amb variades agrupacions instrumentals en què participarà tot l’alumnat i professorat assistent.

Esta trobada preveu actuacions col·laboratives entre diversos centres i alumnes de diferents edats que conviuran, actuaran i es coneixeran eixe mateix dia. Tindrà la presència de Pasqual Pastor i es farà un homenatge al cantant Paco Muñoz; a més de l’aportació de Rafa Navarro, Hilari Marí, Pau Ballester i l’orquestra Pato.

La jornada, en què col·labora de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, tindrà lloc en diversos escenaris de la població: la plaça de l’Escriptor Rafael Chirbes, el passeig de Colon i el pavelló multiusos.

Comparteix

Icona de pantalla completa