Diari La Veu del País Valencià
Els joves de 16 anys podran participar en les consultes públiques

La Llei de Polítiques integrals de Joventut permetrà que els joves a partir dels 16 anys puguen participar en els processos de decisió de les polítiques que els afecten. Així ho ha manifestat la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant la presentació del projecte a associacions, col·lectius juvenils i forces polítques, celebrada al Convent del Carme de València.

La norma vol coordinar les polítiques públiques del Consell i dels ajuntaments amb la intenció que es convertisca “en una eina moderna que ajude els joves a construir el seu propi projecte de vida”. La llei preveu mesures que atenyen els joves des dels 12 anys –quan comença l’educació secundària– fins als 30.

Les qüestions de procediment suposen una de les principals novetats en la manera com els poders públics es comuniquen amb els joves. La presa de decisions haurà de garantir la “paritat” entre joves i representants de les administracions, de forma que “no es prenguen decisions unilaterals”. A més, els interlocutors juvenils no seran només els membres d’associacions sinó que podran representar grups informals com ara colles i quadrilles afectades per alguna decisió concreta.

“Aquesta és una llei que apodera les persones joves, que fuig de les consideracions paternalistes i que defensa que les persones de 12 a 30 anys recuperen el protagonisme en les decisions que els impiiquen”, ha assegurat Mónica Oltra.

La llei farà especial esment en la diversitat, la igualtat de gènere, les polítiques inclusives i la societat col·laborativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa