Diari La Veu del País Valencià
Susana Díaz presenta 62.617 avals i Pedro Sánchez 57.369 a les primàries del PSOE

L’aspirant a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, ha arreplegat 62.617 avals a tot Espanya, amb què acreditarà la seua candidatura per a les primàries que se celebren el 21 de maig. El seu rival, Pedro Sánchez, ha presentat 57.369 suports, mentre que l’exlehendakari Patxi López, tercer candidat al lideratge del PSOE, n’ha reunit 12.000.

El nombre de firmes recollides per Díaz és sis vegades major a les 9.368 –el 5% per cent de la militància– que s’exigeixen per a poder participar en el procés que elegirà el futur líder del PSOE. Els avals aconseguits per la presidenta andalusa constitueixen “la prova de força” que volia presentar en relació a la seua convicció que “qui guanya en avals, guanya en vots”, han assegurat des del seu entorn.

L’equip de l’aspirant a la Secretaria General del PSOE ha arribat a la seu de Ferraz passades les 11:30 hores amb el secretari general de les Joventuts Socialistes, Nino Torre, al capdavant, acompanyat per militants de base i amb un total de 17 caixes.

Aquestes xifres d’avals estan aportades per les candidatures. Durant els propers quatre dies s’han de verificar tots els documents i la Gestora del partit serà l’òrgan que els valide, amb la presència d’interventors de les tres candidatures, i que done una xifra definitiva. Fonts properes a Susana Díaz han explicat que els partidaris de Pedro Sánchez estaven donant la xifra de 41.000 avals, però que l’han rectificat en el darrer moment després que la candidatura de Susana Díaz fera públic que en portaven a prop de 63.000.

País Valencià. Sánchez: 8105-Díaz: 5.300

Segons ha informat el diputat del PSOE al Congrés, José Luis Ábalos, a través del seu Facebook, la candidatura de Pedro Sánchez ha aconseguit 8.105 avals del País Valencià. “Infinites gràcies”, pot llegir-se. La plataforma de suport de la presidenta d’Andalusia n’ha presentat al voltant de 5.300. El tercer candidat, Patxi López, ha recollit un miler de suports al País Valencià.

Aquestes xifres impliquen que, si tots els avals recollits foren vàlids, n’hi hauria més que els vots definitius registrats al PSPV a les primàries del 2014, que van suposar l’elecció de Pedro Sánchez com a secretari general. I en un partit que en aquests tres anys ha perdut militants. La guerra de xifres no es resoldrà fins que no es verifiquen els suports. De moment, i atés que una vegada superats els 9.000 mínims per a poder concórrer a les primàries el nombre d’avals perd importància, es tracta d’una pugna de sensacions amb la intenció de mantindre mobilitzats i il·lusionats els seguidors.

Comparteix

Icona de pantalla completa